Szerencsés középpályás

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.06.17. 01:14
Címkék
A tendencia folytatódik: ahogy az elmúlt átigazolási időszakok során, úgy ezen a nyáron is játékosértékesítésből stabilizálja helyzetét a Kaposvár. A Rákóczi első nagy bevétele Nemanja Obrics eladásából származhat, aki szerdán a szerb élvonalban szereplő Crvena zvezdához szerződik.

Az utóbbi évekhez hasonlóan ezen a nyáron is aktivizálta magát az átigazolási piacon a Kaposvár: azután, hogy Bojan Bozsovics Belgiumba, a Cercle Bruges csapatához szerződött, kedden kiderült, hogy Nemanja Obricsot a szerb Szuperligában bronzérmet szerző Crvena zvezdának adja el a Rákóczi. Noha a huszonöt éves futballistáért kapott pénz vélhetően stabilizálja az idénykezdetről idénykezdetre az eladások bevételeiből működő klubot, a középpályás után a csatár Nemanja Nikolics értékesítése is tervben van. Ugyanakkor felesleges aggódni a Rákóczi híveinek, mert ahogy eddig, úgy a jövőben is talál majd a szakmai stáb minőségi pótlást a távozók helyére, a Zvezdához szerdán aláíró szerb légiós pedig saját példáját említi, és állítja: a magyar bajnokság kitűnő ugródeszka egy fiatal játékosnak.

„A Crvena zvezdában nevelkedő játékosként sohasem angol, olasz vagy spanyol karrierről álmodtam, mindig az motivált, hogy a Zvezda első csapatában bemutatkozhassam – mondta lapunknak a Szerbiában tartózkodó Nemanja Obrics. – Egy alattomos betegség viszont sokáig megakadályozott pályafutásom sikeres kiteljesítésében: Izraelben voltam a korosztályos válogatottal, és a túra után súlyos problémát fedeztek fel ná lam. A pontos diagnózis azóta sem derült ki, de több hónapon át ápoltak kórházban, és három évig nem sportolhattam. Miután felépültem, újra belekezdtem, és a kaposvári kitérő óriásit lendített a játékomon. Eleinte epizodista voltam, de később bizalmat kaptam, és az elmúlt idényem alighanem pályafutásom legjobb periódusa volt. A kaposvári munkának, a Rákóczi szakvezetőségének tulajdonítom a sikeremet, előző klubomnak köszönhetem, hogy felfigyelt rám nevelőegyesületem.”

Illés János, a Rákóczi ügyvezető igazgatója nem titkolja, tökéletesen beleillik a klub üzletpolitikájába Nemanja Obrics eladása, de mint mondta, nemcsak azért csináltak jó boltot, mert pénz áll a házhoz, hanem mert a Crvena zvezdával együttműködési szerződést is köt az egyesület, így hamarosan szerb játékosok érkeznek Kaposvárra.

„Nem kívánjuk kiárusítani a csapatot, ám ha megfelelő ajánlat érkezik egy-egy játékosért, nem zárkózunk el a tárgyalások elől – mondta Illés János. – Ez történt Nemanja Obricsesetében is. Örülünk, mert a szerb játékos végül is hazatért, s ezzel mi sem jártunk rosszul. Hogy mennyit kapunk a középpályásáért, üzleti titok, de tény, a bevétel jelentősen hozzájárul a költségvetés stabilitásához. Ráadásul az egyezség értelmében szerb utánpótlás-válogatott játékosok érkezése is várható a nyáron. Obricson kívül vannak más értékeink is, Nemanja Nikolics is közéjük tartozik, s a tizenhat találatig jutó házi gólkirály után is van érdeklődés.”

Nem lenne tehát meglepő, ha Nikolics lenne a következő távozó, az ő értékesítésével növekszik a kaposvári büdzsé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik