Vezetőedző nélkül készülnek a lilák…

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 02:26
Címkék
Elkezdi a felkészülést az Újpest az őszi szezonra. Az első foglalkozást vélhetően a lila-fehérek NB III-as csapatának edzője, Víg Péter dirigálja. Aztán hétfőn kiderülhet, hogy William McStay vagy Aczél Zoltán lesz-e a vezetőedző.

Újabb fordulat az újpesti tré nerkeresés ügyében: a hétfő délelőtti első gyakorlást nem Aczél Zoltán és nem is a skót William McStay tartja, hanem a lila-fehérek második csapatának edzője, Víg Péter.

A lila-fehérek ilyen nehezen talán még sosem találtak szakvezetőt, mint most. Ráadásul hivatalosan továbbra sem nyilatkozik senki, ám az kiderült, hogy Sallói István sportigazgató vasárnap mégsem utazott el Skóciába, helyette Joe Böröcz ment el tárgyalni… A korábbi ügyvezető igazgató manapság afféle utazó nagykövetként járja a világot, elsősorban a Brit- szigeteket, hogy a Megyeri útiak külkapcsolatait egyengesse; mostantól éppen azon fáradozik, hogy a Celtic második csapatának edzőjét, William McStayt Magyarországra csábítsa.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a szakembernek hétfőig kell választ adnia. A helyzet talán most úgy summázható, hogy a hét első munkanapján várhatóan eldől, ki lesz az Újpest vezetőedzője. William McStay és Joe Böröcz hétfő délelőtt tárgyal, s ennek a megbeszélésnek a végén ki kell derülnie, hogy a skót tréner vállalja-e a feladatot vagy sem. Ha igen, arra is fény derül, kik lesznek azok a labdarúgók, akik Budapestre jönnek vele.

Mint arról beszámoltunk, eredetileg Sallói István utazott volna Glasgow-ba, ám a sportigazgatónak a szlovák Slovan Bratislava vezetőivel kellett egyeztetnie Mario Bozsics eladásával kapcsolatban. A bosnyák középpályást szeretné átigazolni a pozsonyi klub, a futballista is szívesen menne, ám élő szerződése van, ezért a feleknek meg kell egyezniük az áráról (vasárnap nem született döntés ebben az ügyben sem). A játékoskerettel kapcsolatban nem ez az egyetlen érdekesség.

A lila-fehérekhez hétfőn csatlakozik az MTK védője, Mladen Lambulics, akit néhány napon belül követhet a Hungária körútról a kapus Végh Zoltán is. A Megyeri útiakkal kezdi meg a felkészülést Mihajlo Radulovics is. A 22 esztendős montenegrói kapus korábban a DVSC-nél is szerepelt próbajátékon. Újpesten marad az MTK-tól kölcsönbe kapott Bori Gábor, és visszatér Zalaegerszegről az egy esztendőre átadott Hajdú Norbert is, igaz, ő csak egy hét múlva kezdi meg az edzéseket. Jó esély van az angol Wolverhamptontól kölcsönvett Scott Malone szerződéshosszabbítására. Újpesten edz az Avellinótól visszatérő Vaskó Tamás, az egy évig a Sparta Rotterdamnál szereplő Vermes Krisztián, illetve a tavaszt a bolgár Liteksz Lovecsnél töltő Sándor György is.

Az Újpest tehát a játékosfronton megerősödött, már csak az az ember hiányzik, aki felkészítené a csapatot.

Hétfőn vezetőedző nélkül kezdődik a felkészülés a Megyeri úton…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik