Sitku Illés kell a Fradinak

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 23:24
Címkék

Sitku Illés a Ferencvárosban folytathatja – az FTC szakmai vezetősége az elmúlt idény NB I-es mérkőzésein szerzett benyomásai alapján állított össze egy névsort, amelyben olyan magyar labdarúgók szerepelnek, akik szerződtetésével a zöld-fehéreknek reális esélyük lehetne a bajnoki cím megszerzésére. Amíg Bobby Davison vezetőedző és Terry Robinson Angliában fáradozik azon, hogy egyrészt a testvérklubtól, a Sheffieldtől egy-két hiányposztra minőségi pótlást kapjon, másrészt Champion­shipben szereplő együttesekből erősítse meg a keretet, Berki Krisztián az angolok által kiszemelt játékosok klubjánál kopogtat. Az FTC vezérigazgatója így került kapcsolatba a Fehérvárral is: mivel Sitku Illés átigazolását is tervbe vette a fővárosi egylet, elindult a tranzak­ció hivatalos menete.

„Vannak magyar kiszemeltjei a Ferencvárosnak, közéjük tartozik Sitku Illés is – árulta el Berki Krisztián. – Szögezzük le gyorsan: továbbra is Bobby Davison és Terry Robinson felel a szerződtetésekért, ám mivel mindketten hazájukban tartózkodnak, és próbálják angolokkal kiegészíteni a keretet, engem bíztak meg, hogy a kinézett játékosok egyesületével elkezdjem az egyeztetést. A tárgyalás menete úgy néz ki, hogy előbb felveszem a kapcsolatot a klub illetékesével, s amikor a vezető ismerteti a játékos megszerzé-sének feltételeit, továbbítom az ajánlatot Terry Robinsonnak. Ha megfelel nekünk, a labdarúgóval folytatjuk a megbeszélést, és meghallgatjuk az ő kívánságát is. Sitku Illés esetében most arra várunk, hogy a fehérváriak részéről Berzi Sándor ismertesse a konkrétumokat, és közölje a vételárral, hiszen a csatárt még szerződés köti csapatához. Valóban felajánlotta Milan Pavlicic kölcsönadását is az ügyvezető, ám róla előbb Bobby Davisonnak kell tájékozódnia, azután jelentjük ki, élünk-e az opcióval vagy sem.”

Sitku Illést még egy évig köti megállapodás a Fehérvárhoz, ám Berzi Sándor engedélyezte a Fradinak, hogy tárgyaljon a játékossal, ezzel kvázi azt sejteti: nem mindenáron akarják megtartani a támadót. A futballista sérvműtétjéig a Fehérvár egyik legjobbja volt, de felépülése után André Alves és Goran Vujovics eredményes játéka miatt a tavasszal jobbára csak epizodista lehetett. Ezért aligha lenne ellenére az új kihívás – ráadásul éppen a bajnoki címre hajtó, BL-be igyekvő nevelőegyesülete érdeklődik iránta.

„Nem volt könnyű elfogadni a helyzetemet, a műtétem után nem sikerült visszakerülnöm a csapatba – mondta Sitku Illés. – Engem egyelőre sem a Fehérvár, sem a Ferencváros nem értesített a lehetőségről, de mivel szerződésem van, nyilvánvaló, a két klubnak kell először megegyeznie – persze arról már hallottam, hogy szóba kerültem a Fradinál. Természetesen megtisztelő az érdeklődés, és bevallom, nem lenne ellenemre az új kihívás, főleg hogy az FTC-ről van szó, amely a következő idényben nagy tervekkel indul a bajnokságban. Az sem keserít el, ha Fehérváron maradok, vállalom a konkurenciaharcot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik