Ki kell törni a karanténból!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 02:26
Címkék

Zajlik a fehérvári keret átala kítása a háttérben: miközben Lothar Matthäus szerződtetése a sláger, és mindenki a német világsztár hétvégi bemutatására vár, a klub vezetősége azon munkálkodik, hogy a kitűzött célok eléréséhez megfelelő öszszetételű csapatot alakítson ki az aranylabdás edző számára. Mezey György sportigazgató már korábban elárulta, hogy az egyesület több, külföldön légióskodó magyar megszerzésén fáradozott (az elöljáró bánatára egyik kiszemelt labdarúgó sem tervezi a hazatérést), a napokban pedig újabb érkezők és távozók nevéről hallani. S hogy mi igaz a hírekből?

Berzi Sándor ügyvezető igazgatótól azt kértük, cáfolja vagy erősítse meg értesüléseinket, melyek szerint a Fehérvár a debreceni Demjén Gábort kívánja szerződtetni, s érte felajánlja Mohl Dávidot a Lokinak; Sitku Illés és Milan Pavlicic a Ferencvároshoz készül; s ugyancsak a Fradival tárgyal a válogatott kerettag Horváth Gábor eladásáról.

„Természetesen zajlik a keret kialakítása – mondta Berzi Sándor –, szeretnénk, ha Lothar Matthäus már teljes csapattal kezdhetné el a felkészülést. Hogy a német edző kívánsága szerint erősítünk-e? Érkezése után nyilván konzultálunk vele, ám azért dolgozik a klubnál sportigazgató, hogy ezeket a tranzakciókat, erősítéseket nyélbe üsse. Szerintem ideális politika, hogy az edzőt az adott kerethez igazoljuk. Ami a változásokat illeti: valóban tervbe vettük Demjén Gábor szerződtetését, és elképzelhető olyan megoldás, hogy Mohl Dávid a Debrecenhez kerül. Sitku Illésért bejelentkezett az FTC, mi pedig jóváhagytuk, hogy a fővárosi klub tárgyaljon a játékossal, továbbá felajánlottuk Milan Pavlicic kölcsönadását. Meglátjuk, mi lesz a sorsuk. Azt viszont kijelenthetem: Horváth Gábor nem lesz a Fradi futballistája, tősgyökeres fehérvári, nem engedjük másik magyar csapathoz – csak külföldi értékesítésben gondolkozunk.”

S bár Lothar Matthäus csak a jövő héten kezdi el a közös munkát a csapattal, érkezésének híre már most felkavarta a klub életét. Orbán Viktor, a Felcsút SE elnöke, aki az FC Fehérvár minőségi utánpótlását adó Puskás Ferenc Akadémia alapítója, azért tartja optimális választásnak a német kinevezését, mert szerinte így újra fókuszba kerülhet a magyar labdarúgás.

„Ki kell törni a karanténból – szögezte le Orbán Viktor. –Az utóbbi években elveszítette pozitív megítélését a hazai labdarúgás, de Lothar Matthäus fehérvári szerepvállalása talán ismét jó színben tünteti fel. A gyerekek már serdülőkorban a külföldi karrierjüket tervezgetik, de ha egy ilyen világsztár Magyarországon folytatja munkáját, talán vonzerőt jelent az ifjú tehetségek számára, és arra ösztönzi őket, nem mindenáron kell továbbállni – hiszen íme, itt a bizonyíték: hazánk futballjában is találni kihívást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik