Ismert emberrel együtt dolgozni kiváló ajánlólevél

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.06.11. 02:36
Címkék

Mi lesz a hivatalos meg nevezése?Mi lesz a hivatalos meg nevezése?

Pályaedző leszek, Lothar Matthäus munkáját segítem – árulta el Bódog Tamás, a korábbi ötszörös válogatott futballista, aki a Mainz második csapatának segédedzői posztját cseréli a fehérvári lehetőségre.

Miként került képbe?

Két éve, hogy a Puskás Ferenc Akadémia trénereinek kétnapos szakmai túrát szerveztem Mainzban, s azóta tartom a kapcsolatot a felcsúti egyesülettel, s azon keresztül tájékozódtam a fehérvári történésekről. Amikor a klubvezetőség úgy határozott, hogy német szakemberrel tervezi a jövőt, az én szerepvállalásom is szóba került – az informális beszélgetések után úgy tűnt, valamilyen formában számítanak rám.

Megéri a mainzi állást a fehérvári feladatra cserélni?

Bár jól éreztem magam az utóbbi két évben, és az eredményekre sem panaszkodhatom, ráadásul volt időm a minőségi munkához elengedhetetlen papírok megszerzé-sére, időszerű volt továbbállni: a klub második csapatánál pályaedzősködtem, s nem láttam az előrelépés lehetőségét. A szerződést is úgy kötöttük, hogy június végén mindenképpen távozom. A magyarországi feladat kapóra jött, hiszen a családra is gondolnom kell, jó lesz tizenöt év után újra otthon tevékenykedni.

Lothar Matthäus mellett...

Hazájában tisztelik, megbecsülik, és az egyik legjobb mentalitású embernek ismerik. Számomra azért tűnik előnyösnek a közös munka, mert egyrészt kiváló ajánlólevél lesz a világsztárral eltöltött idő, másrészt hiszem, hogy sikereket érünk el Fehérváron.

Ismerik egymást az új főnökével?

Természetesen tisztában vagyok minden eredményével, játékos- és edzői pályafutásával, ám úgy tudom, az elmúlt hetekben Lothar is informálódott rólam. Amikor szövetségi kapitány lett Magyarországon, én még ugyan a Bundesligában szerepeltem, de már viszszavonulófélben voltam, így természetesen nem találkozhattunk. Az utóbbi napokban, hetekben azonban sokat beszéltünk telefonon a magyar viszonyokról, a Fehérvárról, a csapat keretéről. A férfi nem vesz azonnal feleségül egy lányt, akivel telefonon ismerkedett meg, de mondhatom, szimpatikusak vagyunk egymásnak. Hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról – alig várom, hogy mindketten aláírjuk a papírokat, s elkezdődjön a felkészülés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik