„Uraim, engem kirúgtak!”

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.24. 23:10
Címkék
Biztosan a második helyen végez a bajnokságban az Újpest, és ebben a tekintetben túlteljesítette a tervet. A csapat viszont semmit sem nyert, ebből a megközelítésből várakozáson aluli az eredmény. Ennek fényében nem meglepő, hogy Szentes Lázár vezetőedző állása veszélybe került.

Sok kérdés vetődött fel mostanában Újpesten, de a két leglényegesebb, hogy Szentes Lázár vezetőedzőnek valóban felmondtak-e szombaton a Győr elleni vereség után, és ha igen, ki ül a helyére?

Az edzőváltás benne van a levegőben, ám egyelőre mindenki homályosan fogalmaz. Úgy tudjuk, a győri bajnokit követően valóban egyeztetett Sallói István sportigazgatóval a szakvezető, majd a beszélgetés végén felugrott, bement az öltözőbe, és a következőket mondta a játékosoknak: „Uraim, engem kirúgtak, a viszontlátásra!”

Természetesen szerettük volna megtudni Szentes Lázártól, hogy miért mondta a futballistáknak azt, amit, de ő nem kívánt nyilatkozni. Így Sallói Istvánt kértük, hogy elemezze a helyzetet.

„Tény, beszélgettünk az edzővel a mérkőzés után – monda a sportigazgató. – Ami elhangzott ezen a rövid eszmecserén, nem publikus. Azt nem tudom, miért mondta Szentes Lázár az öltözőben, amiről önök és én is értesültem. Hétfőn folytatjuk majd a beszélgetést a vezetőedzővel, kedden pedig a tulajdonosokkal közösen értékeljük a mögöttünk hagyott évet.”

Ez utóbbi tárgyalás érdekes lehet. Bármilyen furcsa is, bizonyos tekintetben az Újpest túlteljesítette a tervet, hiszen a rajt előtt a negyedik–nyolcadik hely megszerzése volt a cél, ehhez képest második lett az együttes. Ugyanakkor semmit sem nyertek a lilák, pedig valamelyik kupát mindenképpen meg akarta szerezni a klub.

„Mondjuk úgy, hogy a dobogóért akartunk küzdeni ebben a bajnokságban – folytatta Sallói István. – Ehhez képest a második helyet magabiztosan megszereztük, s akár az első is meg lehetett volna, de sok nehezítő körülménnyel kellett megküzdenünk. A Magyar Kupa miatt van bennem leginkább hiányérzet, hiszen jól álltunk az MTK ellen, összesítésben négy egy is volt a javunkra. Kiestünk, és végül a bajnokságban sem vigasztalódhattunk.”

Vagyis szakmai értelemben a kép erősen vegyes. Úgy tudjuk, hogy edzőváltás lesz a liláknál, de nem feltétlenül azért, mert az Újpest semmit sem nyert. Hallani arról, hogy az öltözői hangulat finoman szólva is fagyos volt, és arról is beszélnek, hogy Szentes Lázár nem jött ki a légiósokkal sem.

„A belügyünk, hogy milyen volt az öltözői hangulat, maradjunk annyiban, hogy kölcsönösen toleránsak voltunk egymással – mondta diplomatikusan Sallói István. – Az sem titok, hogy voltak és vannak anyagi problémáink, de a játékosok a tavaszi gondok ellenére is mindent megtettek a sikerért. Az egymás elleni meccseket figyelembe véve jobbak vagyunk a Debrecennél, ez azért mutatja csapatunk erejét, de tény, hogy az úgymond könnyebb meccsekből a DVSC több pontot szerzett, mint mi.”

Az Újpest június 15-én kezdi meg a felkészülést a következő bajnokságra, illetve az Európa-ligára. Kérdés persze, hogy azt a bizonyos első edzést ki vezeti majd: Szentes Lázár (erre van a legkevesebb esély), a jelenleg Kecskeméten dolgozó Tomiszlav Szivics, vagy más?

„Korai lenne még erről nyi-latkoznom – folytatta Sallói István. – Valóban beszéltem Tomiszlav Sziviccsel, de ezt azért nem nevezném tárgyalásnak. Képben kell lenni az edzőket illetően, hiszen bármikor előállhat egy váratlan helyzet, amikor esetleg váltani kell. Öt szakembert sorolhatnék fel, akikről információim vannak, van köztük magyar és külföldi is. Van olyan, aki szabad, és akad olyan is, aki most éppen nem, ide tartozik a szerb edző is. De mondom még egyszer, egyelőre korai lenne arról beszélni, hogy ki lesz a szakvezető, ha…”

Sallói István váratlan helyzetet emlegetett.

Nos, a jelek most azt mutatják, hogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha újpesti edzőváltásról szólnának a hírek a héten.

Sőt inkább az ellenkezője lenne érdekes…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik