A Bajnokok Ligája és az ezüstérem a tét

BERECZKY ATTILA, SIMON JÓZSEFBERECZKY ATTILA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.05.23. 23:58
Címkék
A BL-indulás joga lesz a tét a szombati, debreceni rangadón. Az FT C-nek ehhez elegendő egy pontot szereznie, de ellenfelei és a gólkülönbség „segítségével” úgy is megszerezheti a bajnoki második helyet, ha elveszíti hátralévő két mérkőzését a Loki és otthon a Békéscsaba ellenében.

Tavaly szeptember 7-én a Fradi ellen kezdte meg a bajnokságot a DVSC-Aquaticum, és a zöld-fehérek ellen játssza a szezon utolsó hazai meccsét is. Annak idején a nyitány a Lokinak sikerült jobban (35–29). Bakó Botond együttese viszont az FTC csarnokában vesztette el veretlenségét (33–30), s a rájátszásban is kikapott a Kőbányai úton (30–25). Most úgy látszik, hiába szerezte meg az alapszakasz második helyét, az ezüstérem a Fradié lesz. A DVSC-nek legalább öt – vagy ha a Fradi 26 találat fölé jut, hat – góllal kell győznie ahhoz, hogy maradjon esélye a második hely megszerzésére.

„Mindent meg akarunk tenni, hogy szépen búcsúzzunk a lányokat csodásan segítő szurkolóktól – mondta a Loki edzője, BakóBotond. – Bár lépéshátrányba kerültünk, még nem adtuk fel a második helyért folyó harcot. A héten megpróbáltuk frissíteni a lélekben kicsit fásult, fáradt társaságot.”

A BB-FTC-RightPhone edzésein arról esett a legtöbb szó, hogy a Loki szombaton nagyon fog „harapni”, mert a Békéscsabától otthon elszenvedett megrendítő vereség után csak kiemelkedő teljesítménnyel köszörülheti ki a csorbát. Elek Gábor, a csapat edzője szerint a DVSC ennek ellenére újra legyőzhető otthonában.

„Ehhez csúcsformában kell kézilabdáznia a Fradinak, és képes is rá – vélekedett a tréner. – Ugyanakkor nem tagadható, az idény végére pokolian kimerültek a lányok. Igaz, az ellenfél is hasonló terhelésen van túl. Szerencsére nincs sérültünk, és hatalmas a csapatban a bizonyítási vágy.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik