Felkészülés Angliában

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.05.21. 00:09
Címkék
Angliában készül az első osztályú bajnoki rajtra a Ferencváros: a rövid nyári pihenőt követően Bobby Davison július 3-án találkozik a szigetországban a keret tagjaival, akik több edzőmérkőzésen is pályára lépnek majd a túra során.

Kezd összeállni a Ferencváros nyári programja: a háromévnyi másodosztályú száműzetés után az élvonalra készülő zöld-fehérek angliai edzőtáborral hangolnak a július 25-én rajtoló idényre. Bobby Davison vezetőedző azért tartotta fontosnak, hogy csapata már hetekkel az NB II-es szezon vége előtt kiharcolja a feljutást, és tegye biztossá az első helyet, mert így a bajnokság során rendszeresen számításba vett játékosoknak hosszabb pihenőt adhat. Hiába próbálta korábbra hozni a bajnoki hajrá meccseit a fővárosi klub, az MLSZ nem adott zöld utat a módosításnak, ezért a Fradi csak a június 13-án esedékes, Vecsés elleni mérkőzést követően kezdheti meg a szabadságot.

Nos, immár bizonyos, hogy július 3-án Angliában ér véget a nyaralás.

„Az angol légiósok már visszatértek Sheffieldbe, és a tervek szerint azok a meghatározó játékosok is korábban megkapják a nyári szabadságot, akik végigfutballozták az évadot – mondta lapunknak Berki Krisztián, az FTC vezérigazgatója. – Így igyekszünk a legjobban kihasználni a bajnokságok közti rövidre szabott időt. A keret külföldi és magyar tagjai az új szerzeményekkel kiegészülve július harmadikától Angliában kezdik a felkészülést, amely igencsak intenzív lesz, hiszen mindössze három hete marad a csapatnak a bajnoki rajtig.”

Noha a külföldi edzőtábor konkrét programja még nem állt össze, több gyakorlómeccsen is pályára lép a Fradi: Bobby Davison a jövőben is a brit módszert alkalmazza, és ahogy legutóbb, ezen a nyáron is maximum öt-hat edzőmeccset tervez.

Ezekből néhányat az angol túra alatt játszanak: az biztos, hogy július 14-én egy nagy hagyományú, nívós csapattal játszik a Fradi, ezen kívül a League 2-ben szereplő, 125. születésnapját ünneplő Lincoln látná vendégül a zöld-fehéreket július 8-án, valamint összejöhet egy Barnsley elleni találkozó is, amely azért lenne érdekes, mert a Ferencváros gólzsákja, az eddig 33 bajnoki gólnál tartó Ferenczi István ezt az együttest hagyta ott a zöld-fehérek kedvéért. S bár kézenfekvő lenne, hogy az FTC a testvércsapattal is megmérkőzzön, minden bizonnyal elmarad a Sheffield United elleni randevú, ugyanis a „Pengék” a Fradi érkezése idején Máltán tréningeznek. Nem zárható ki ugyanakkor, hogy a másik városi együttessel, a Wednesdayjel kerül szembe Kevin McCabe magyar együttese – a hírek szerint a United ősi riválisa szívesen összemérné tudását a Ferencvárossal.

De milyen játékerőt képvisel majd a jövő FTC-je?

Azt Bobby Davison sem titkolja, hogy nyolc-kilenc minőségi futballista szerződtetésével kíván javítani a csapat játékerején, ám mint jelezte: olyan labdarúgók igazolását tervezi, akiknek szerződtetése anyagilag nem terheli túl a klub költségvetését.

De mekkora összegből is gazdálkodhat majd az élvonalbeli Fradi?

„A pontos összeg nem publikus, ám azt garantálom: megfelelő az céljaink eléréséhez” – mondta Berki Krisztián, amiből kikövetkeztethető, hogy a szakosztályt működtető gazdasági társaság megemeli az eddigi 800 millió forintos éves költségvetést, hiszen a csapat immár nem az NB II Keleti csoportjában, hanem az első osztályú bajnokságban pályázik az aranyéremre s a merész tervek szerint a Bajnokok Ligája-részvételre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik