Csak most jön a java

BALLÓK CSILLA JELENTI DETTENHEIMBŐLBALLÓK CSILLA JELENTI DETTENHEIMBŐL
Vágólapra másolva!
2009.05.21. 00:09
Címkék

Még csak most jön a java… Nem is csoda, ha egyelőre kevés rekedt torokkal és beszakadt dobhártyával „találkozni” a csapat-világbajnokságon. A hazai pályán játszó németek mérkőzésein azért egyszer-egyszer „felrobban” az 1500 férőhelyes csarnok, de még így is csak laza fél ház van a mérkőzéseken. Ez persze cseppet sem zavarja a címvédő magyar férfiválogatottat, amely utolsó, osztrákok elleni csoportmérkőzését is megnyerte, így veretlenül jutott a középdöntőbe. Ahova a cseheket és az ellenük szerzett két pontot viszi magával, és a szlovén, valamint a román együttessel mérkőzik meg az elődöntőbe kerülésért. A románok 3969 csapatfás világcsúccsal hangoltak, de a mieink közül Hergéth Zoltánnak sem kellett sok a rekordhoz: 691 fával alig maradt el a néhány napja 698-at ütő macedón Borisz Benedik eredményétől.

„Már a meccs felénél ott motoszkált bennem, hogy világcsúcsot üthetnék, amit próbáltam elűzni a gondolataimból. Szerencsére sikerült: csak a saját ritmusomra figyeltem, nem foglalkoztam az ellenfelemmel, sőt azt sem tudtam, hol tartok a százhúsz gurításon belül” – mondta Hergéth Zoltán.

Ferencz József szövetségi kapitány érthetően elégedett válogatottja teljesítményével, és a friss csapatcsúcs ellenére nem a románok elleni találkozótól tart jobban. „A középdöntőben először a fiatal szlovén együttessel játszunk, amelyet nagyon nehéz lesz legyőzni. A románokkal szemben könnyebb találkozóra számítok, hiszen várhatóan nem az egymás elleni meccs dönt az elődöntőbe kerülésről” – jósolta a kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik