Elnémított kispestiek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.18. 01:18
Címkék

Hat meccsen hatszor kapott ki a Honvéd. A kispestiek sorrendben az Újpesttől (idegenben, 0–3), a Siófoktól (otthon 0–2), a Haladástól (idegenben 0–1), az MTK-tól (otthon 0–3), a Debrecentől (otthon 0–1) és a Kecskeméttől (idegenben 1–3) szenvedtek vereséget.

Pont egy sem, egy rúgott és tizenhárom kapott gól.

Igaz, hasonló széria korántsem egyedi a csapat közelmúltjában. Tavaly tavasszal tíz meccsen át nem volt sikerélményük a kispestieknek, bár akkor legalább két döntetlent elértek.

Talán a fentiekből is kitűnik, a Honvéd egészen jól ellenne, ha nem szerepelne a programban a tavaszi szezon. Ez azonban még nálunk, a bajnokság átszervezésének küszöbén sem kivitelezhető. A fő gond, hogy az együttes matematikailag még kieshet az NB I-ből, pedig a klub tulajdonosa sok pénzt ölt a jó szereplésbe, és lám, két fordulóval a vége előtt sem biztos még a bentmaradás.

Természetesen érdekes lehet, hogy mit gondol a kellemetlen szériáról játékos vagy épp a vezetőedző. A rutinos középpályás, Dragan Vukmir azt mondta, a kecskeméti kudarc után nem nyilatkozhatnak, ő pedig nem szívesen fizetne büntetést, mert megszegi a rendelkezést.

Sisa Tibor a maga udvarias, kedves módján hárította el a lehetőséget. Mint mondta, a kupadöntő után szét is szedhetik az újságírók, ám addig nem beszél. Hozzátette, lenne miről, de egyelőre időt kért.

A szakvezető helyzete nem irigylésre méltó. Együttesét az győzi le, aki éppen szembe jön. Holott ezt a keretet nem ő, hanem elődje, Pölöskei Gábor és a tulajdonos, George F. Hemingway válogatta össze. Sisa Tibornak nincs más választása, el kell viselnie a pofonokat. A Győr elleni kupagyőzelemre jelen pillanatban nincs sok esély, az NB I-es tagság azért valószínűleg megmarad. A kupadöntő két mérkőzése után pedig valóban lesz miről beszélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik