Újpest: győzelmi kényszer

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.06. 00:52
Címkék
Hosszú jó széria után az Újpest előbb kikapott az MTKtól, majd döntetlent játszott a Diósgyőrrel, így négypontos hátrányba került az első helyezett DVSC-TEVA mögött. Az előzéshez immár minden meccsét meg kellene nyernie a Szentes Lázár edzette csapatnak, miközben a nagy rivális Lokinak is hibáznia kell.

Huszonegy, veretlenül megví vott bajnoki mérkőzés után kettőn nyeretlen maradt az Újpest, az MTK (2–3) és a Diósgyőr (2– 2) ellen sem sikerült győzniük a lila-fehéreknek. A Debrecen elleni egypontos előnyből pillanatok alatt négypontos hátrány lett. Ez azt is jelenti, hogy a hátralévő mérkőzéseken az együttes már nem hibázhat, s csak akkor lehet bajnok, ha a DVSC két meccset is elront. A sikerek utáni kudarcok azonban nem befolyásolják különösebben a Megyeri útiak hangulatát.

„Remek, bizakodó hangulatban készülünk a Vasas elleni mérkőzésre – mondta Szentes Lázár, az Újpest vezetőedzője. – A győzelmek és a vereségek sem befolyásolhatják túlságosan a lelkiállapotunkat, így a legutóbbi két mérkőzés sem töri meg a hitünket.”

A lila-fehérek folyamatos győzelmi kényszerrel szerepelnek a tavasszal. Volt, hogy tartaniuk kellett az előnyt a DVSC előtt, most pedig üldözniük kell az éllovast. Ez nyomasztólag is hathat a játékosokra, ám Szentes Lázár szerint már hozzá kellett szokniuk a teher elviseléséhez: „Nekünk a Nyíregyháza ellen is mindenképpen győznünk kellett, pedig az a tavaszi nyitány volt – mindig sikeresnek kell lenni.”

A szakvezető a Diósgyőr elleni mérkőzést követő nyilatkozatában utalt arra, hogy védelmi hibák miatt kapták a gólokat. Nos, jó hír az újpestieknek, hogy visszatért az angol második ligából kiesett Southamptontól a télen kölcsönadott Lipták Zoltán. A védő a szabályok értelmében pályára léphet, hiszen egy szezonban két csapatban lehet futballozni.

A hátvéd az ősszel alapember volt az Újpestben, egy találkozót leszámítva mindig kezdett (tavaly ilyenkor a szintén angol Plymouthtól visszarendelt Sándor György is szerepelt a hajrában).

A kérdésre, változtat-e a védelem összetételén Lipták Zoltán visszajövetele után, Szentes Lázár szűkszavúan csak ennyit mondott: „Ha megérkeznek a papírjai, elképzelhető, hogy beszáll…”

Egyelőre a csatárokkal is van némi probléma, Rajczi Péter és Kabát Péter sem teljesen egészséges. Leginkább előbbi játéka kérdéses, múlt szerdai sérülése óta először kedden edzett együtt a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik