Goran Vujovics három gólja kiütötte az MTK-t

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.04.17. 23:19
Címkék
Most aztán nem panaszkodhat a bírókra a Fehérvár: kiváló játékvezetés mellett a vendégcsapat kiütötte az MTK-t.

Nagy baj történt: homok került a játékvezetői bizottság gépezetébe. Valaki óriási mulasztást elkövetve elfelejtett szólni Fábián Mihálynak, hogy a Fehérvár ellen csalni kell, illetve ez így túl csúnyán hangzik, fogalmazzunk inkább úgy, hogy a Fehérvár ellen tendenciózusan kell belefújni a sípba.

Ezt a lehető legautentikusabb és legmegbízhatóbb forrásból tudjuk, a klub honlapján olvashatja bárki. Először Mezey György sportigazgató elmélkedett a honi játékvezetésről, és bár megfordult a fejében, hogy az alacsony színvonal oka a gyenge képzettség, a gyakorlott szem jól látja, nem erről van szó, hanem tendenciáról. Magyarán: a bírók úgy tevékenykednek, hogy annak a Fehérvár rendszeresen kárát lássa. Ezt követően Varga István vezetőedző vezette le esetről esetre haladva, hogy ha nincsenek – mi tegyük hozzá: vélt vagy valós – tévedések, hány ponttal lenne gazdagabb a csapat, és most mennyivel előkelőbb pozícióval dicsekedhetne.

Fábián Mihályt azonban szemlátomást kifelejtették az összeesküvésből. Másként aligha magyarázható, hogy az első félidő végén megadott egy gólt, amikor a labda a levegőben csak néhány centiméterrel jutott a gólvonalon túlra, majd később második sárga lappal kiállította a tizenhatoson belül (szándékosan) eleső Pintér Ádámot, ahelyett, hogy – tévesen – büntetőt ítélt volna a Fehérvár ellen. A vendégek logikája szerint tehát ott tartunk, hogy most az a tévedés, ha nem téved a bíró, nota bene akkor csal, ha nem csal, de ezt hagyjuk is, az egész történet elszomorító.

Térjünk át inkább arra, hogy a lelátón milyen tekintélyes számban képviseltette magát a hazai futball krémje. Kezdjük Erwin Koeman kapitánnyal, folytathatjuk a sort Wilco van Buurennel, az utánpótlás irányítójával, mindketten kezet foghattak Sallói Istvánnal, az Újpest ügyvezetőjével, de előtte a Ferencváros szakmai stábját üdvözölhették, élén Bobby Davison vezetőedzővel. Dragoljub Bekvalac, a Győr mestere a nézők közé húzódott, és az utolsó sorba bújva nézte a találkozót. Ő nyilván a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója kapcsán utazott el a Hungária körútra, a Győr itt szeretné majd kivívni a továbbjutást a hazai 2–1-es győzelem után. Amit látott, bizakodással töltötte el, az MTK ugyanis gyenge teljesítményt nyújtott.

A semleges néző kevesebb örömet lelhetett a mérkőzésben, a házigazdák híveit pedig magától értetődően fel is dúlták a látottak. Természetesen hevesen szidták a játékvezetőt. A meccs után azt taglalták, ezek az ítéletek nem a véletlen művei, a gaz bírók nyomják a csapatot, csak a vak nem látja az összeesküvést.

Helyben vagyunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik