Végre focizhatnak a gyerekek

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2009.04.16. 23:04
Címkék

Az önkormányzat infrastruktúrájához kapcsolódva, kedvező költségvetésből gazdálkodva szeptember 1-jén elindul Miskolcon a futballakadémia. Nagy Béla, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. igazgatója (mellesleg a DVTK SE elnöke) érdeklődésünkre elmondta, hogy első lépcsőben négy általános iskolát választottak ki, ezekben szeptemberben megkezdődik a képzés.

Káli Sándor polgármester különösen arra büszke, hogy nem egy külső cég, hanem Miskolc hozza létre az akadémiát. A város évek óta támogatója a DVTK utánpótlásának, ezzel a kezdeményezéssel megteremtik az alapját, hogy belátható időn belül ismét jelentős számban lássanak a szurkolók helyi, illetve Miskolc környékbeli fiatalokat az első csapatban. Arról nincs szó, hogy az akadémia futballgyárként működne, viszont a polgármester szerint megnyugtató, hogy a borsodi megyeszékhely több pontján kifejezetten jó körülmények között sportolhatnak majd a fiatalok.

Ehhez az teremti meg az alapot, hogy a négy iskolában megépítenek egy-egy 43x23 méteres műfüves pályát, amelyekhez lesz villanyvilágítás is. A következő lépcsőben szeretnék bevonni a rendszerbe a középiskolákat, valamint a szakközépiskolákat is. Az akadémián a szakmai felügyeletet Benczés Miklós, Borbély Péter és Vitelki Zoltán gyakorolja. Az előzetes jelentkezés megtörtént, a szakemberek április 18-ig készségfelmérést végeznek, és 20-áig értesítik javaslatukról a szülőket.

A DVTK élvonalbeli csapatánál egyébként enyhülnek Gálhidi György gondjai. A vezetőedző örömmel nyugtázta, hogy a húsvéti ünnepek után Bokros Tibor és Lipusz Norbert is edzésre jelentkezett. A védőt bal alkartöréssel műtötték, a bal oldali középpályás pedig meglehetősen hosszúra nyúlt tüdőgyulladás után kezdte el ismét a gyakorlást. Ugyanakkor biztosra vehető, hogy a szombat esti, Győr elleni bajnoki találkozón még egyikükre sem számíthat a szakvezetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik