Csütörtököt mondanak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.04.16. 01:04
Címkék
Fontos nap lehet a csütörtök a Nyíregyháza életében. Kiderülhet, ki lesz a Spartacus új szakmai vezetője, s arra is fény derülhet, hogy formabontó módon olyan szakembert választanak-e, akinek megfelelő képesítése van, vagy továbbra is Szabó András pro licences papírjára tartanak igényt.

Szabó András nem először kerül furcsa helyzetbe Nyíregyházán. A szakember korábban dolgozott már a Szparinál, akkor Détári Lajos mellé kellett leülnie a kispadra, mert az egykori klasszisnak nem volt megfelelő képesítése, hogy vezetőedző lehessen. Az utóbbi időben pedig a klubmenedzser Révész Attila „kiskapuja” volt a pro licences szakember, hiszen névleg ő volt a vezetőedző. Révész Attila azonban felmondott, így ismét vezetőedzőt kell keresni.

És még az sem baj, ha nincs megfelelő képesítése, mert Szabó András továbbra is bevethető…

Meg tudja mondani, hogy most éppen milyen munkakörben dolgozik Nyíregyházán?

Jó kérdés… – reagált Szabó András. – Egyelőre nem tudok válaszolni. Sziky Gyula, a klub tulajdonosa külföldön van, hazaérkezése után csütörtökön összeülnek a vezetők, azt követően talán okosabbak leszünk.

Esetleg eljött az idő, amikor nemcsak névleg lesz a csapat vezetőedzője?

Fogalmam sincs. Sok minden előfordulhat még, az is, hogy hoznak valakit.

Mi volta dolga Révész Attila mellett?

Télen érkezett a klubhoz Kovács János Baktalórántházáról, vele együtt felügyeltük a ligacsapatot. Az volt a feladatunk, hogy gondozzuk a tehetségeket, emellett pedig segítettem Révész Attila tevékenységét, részt vettem a szakmai munkában.

Az eddigi klubmenedzser Davit Imedasvilit és Aco Sztojkovot említette bűnbakként, szerinte ők ketten ellene futballoztak. Ha ön lesz a vezetőedző, azonnal elküldi őket a csapattól?

Szerintem Attila felindultan tette azt a nyilatkozatot. Magam nem éreztem, hogy ellenünk játszanának. Ha mégis kiderülne ilyen, akkor el kell gondolkodni a jövőn, de sajnos ezekre a dolgokra nehéz fényt deríteni.

Azért a nyíregyházi helyzet igen furcsa. Révész Attila vezette eddig a szakmai munkát, aki a klubot működtető gazdasági társaság egyik tulajdonosa, vagyis ha önt nevezik ki vezetőedzőnek, az elődjével, aki a főnöke is egyben, kell egyeztetnie.

Ez elsőre valóban kicsit kacifántosnak tűnik. Korábban is volt már szó róla, hogy Attila valóban menedzserként dolgozik a jövőben, vagyis játékosokkal tárgyal, irányítja a klub napi életét, és akkor én vettem volna át a szakmai irányítást.

Eddig is részt vett a munkában. Meg tudja mondani, mi a baj? A tavaszi szezonban csak két pontot szerzett a Nyíregyháza.

A szezon elején kikaptunk az Újpesttől és a Haladástól, pedig játékban nem voltunk rosszak, de néhány egyéni hiba miatt elment az a két meccs. A futballisták pedig elveszítették önbizalmukat, így törvényszerű volt, hogy újabb kudarcok következnek. Az viszont nem kérdés, hogy az utóbbi két találkozón, a REAC és a Kaposvár ellen roppant gyengén játszott a csapat.

Arról hallani, hogy a Nyíregyházának anyagi gondjai is vannak. Ez mennyiben befolyásolja a döntését?

Van igazság abban, hogy nem állunk valami fényesen. Sajnos csúsznak a fizetések, ami eddig nem volt jellemző a klubra.

Mit tenne abban az esetben, ha olyan szakember érkezik, akinek nincs meg a kellő papírja?

Maradjunk annyiban: szerencsésebb lenne, ha az új szakvezetőnek meglenne minden szükséges bizonyítványa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik