A matricák is a helyükön

AMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Mesterük után utaztak. A magyar válogatott a reggeli locsolkodást követően hétfőn Münchenbe repült, ahol a vb-felkészülés utolsó szakaszát együtt végzi Pat Cortina szövetségi kapitánnyal.

Kéri Rudolf és Sofron Atti la ekkorra már tizenegy órás előnyben volt. A felszerelésmenedzser és aktuális segédje hajnalban, két órakor indult el München felé, hogy mire a csapat kiér, az öltöző teljes vértezetben álljon a bajor fővárosban. Ők ketten már nem is térnek haza, csak miután a csapat befejezte szereplését a világbajnokságon. Mert amíg a küldöttség rajtuk kívül eső része hazarepül szombat délután, hogy alig másfél napot még a családdal töltsön a nagy kaland előtt, ők mire a légi helyett a földi utakon hazaérnének, már indulhatnának is vissza. Ehelyett autóval Sierre-be mennek, ahol előkészítik a terepet, mire a válogatott 20-án megérkezik a 22-i, Oroszország elleni tesztmérkőzés helyszínére. Majd 23-án reggel a csapatbusz és a kisbusz is nekivág a Zürichig tartó csaknem 300 kilométernek, hogy este már ott készüljön a brigád a 24-i nyitányra.

A több ezer kilométeres Budapest–München–Sierre–Zürich–Bern–Zürich–Budapest túra alatt közös társuk az a furgon lesz, amelyet Rudi kicsinosíttatott a vb-re készülve. Grafikus barátja a megjeleníteni gondolt motívumok összehangolásával készített egy-egy kék hátteres, de a piros-fehér-zöld színeket is mutató képet a teherautó oldalára és orrára. A két nagyobb matrica sajátja még, hogy egyben készült, azaz nincs benne szintkülönbség, továbbá hogy az egyiket olyan ügyesen helyezték fel, hogy egy kisebb horpadás sem látszik már.

Rogyásig lesz egyébként a mikrobusz és a végére kötött utánfutó, hiszen az összes cuccot, amelyet a csapat használ a többhetes távollét alatt, szállítja majd. Kivétel persze a világbajnokság hivatalos felruházója, a Nike által garantált meccs- és edzésfelszerelés, amelyet valószínűleg Münchenben kap meg a válogatott. A játékosok csak a személyes holmijukat viszik magukkal.

A felszerelésmenedzser mindenesetre személyesen is készül a vb-re. Ahogy 2007-ben, amikor Svédország járt nálunk, a háromkoronások equipmentje

– magyar terminus a szertárosteljes angol megfelelőjének rövidítésével – hüledezve rebegte el elismerését a magyar öltöző láttán, majd amikor az Alba Volán csatlakozott az EBEL-hez, az osztrák kollégák is kérhettek bármit Fehérváron, úgy az Acsoportosak sem maradhatnak ki Rudi odaadásából.

„Minden equipmentnek viszek kis magyar csomagot. Lesz benne két jó fajta móri bor és magyar nemzeti színekkel átkötött csomag piros paprika. Mindenhol ilyesfajta ajándékkal kezdek, az EBEL-esek is csillogó szemekkel fogadták őket, és mindenhol szívesen látnak. Ha bármi kell, azonnal segítenek, és ez természetesen ugyanígy van akkor is, ha ők jönnek hozzánk” – avat be a felszerelésmenedzserek bajtársiasságába Rudi, aki februárban Palla Antal technikai igazgató társaságában a kis híján egynapos Budapest–Riga távot is megtette alvás nélkül.

Ahogy a válogatottnak, neki sem létezik lehetetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik