Nagy ára lett a keménykedésnek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.04.08. 01:48
Címkék
A Győri ETO által összeállított televíziós felvételek alapján eltiltotta Rajczi Pétert az MLSZ fegyelmi bizottsága. Az újpesti csatárnak a szombati bajnoki meccset kell kihagynia. A futballista dühös, és nem érti a döntést, Újpesten a vezetők egyelőre hallgatnak, a döntéshozó testület vezetője pedig azt mondja, a legenyhébb büntetést szabták ki.szabták ki.

készült arra, hogy mostantól egymás után kapják majd a „bizonyítékokat”.

„Elnézve a felvételeket láthattunk egy szándékos, durva belemenést – indokolta a fegyelmi bizottság Rajczi Péterrel kapcsolatos döntését Rettegi István, a testület elnöke. – Fontos, hogy hivatalból rendeltem el az eljárást, nem pedig Klement Tibor kérésére. Megtekintve a jelenetet azt láttam, hogy Rajczi Péter szándékosan szabálytalankodott. Szilasi Szabolcs játékvezetőtől piros lapot kellett volna kapnia, mert a mozdulata nem a labdára irányult, hanem ellenfele támaszkodó lábára. Rajczi Péter esetében a szándékot figyeltük, s emiatt tiltottuk el, de megjegyzem, hogy a lehető legenyhébb döntést hoztuk. A fehérvári Marko Andicot ugyanakkor felmentette a testület, mert ő egy vétlen eset következtében okozott sérülést Jarmo Ahjuperának. Korábban is előfordult már, hogy a felvételek alapján döntöttünk, de megeshet, hogy a jövőben több ilyen ügyünk lesz.”

Az újpesti vezetők kedd estig hivatalosan nem kívánták kommentálni az ítéletet, szerdára ígértek közleményt az üggyel kapcsolatban.

A Megyeri úton viccesnek tartják az egész eljárást

Annyit sikerült megtudni, hogy a Megyeri úti elöljárók közül néhányan viccesnek érzik az egész eljárást.

Győri részről Klement Tibor, az ETO ügyvezetője ugyanakkor elmondta, hogy tiszteletben tartja a döntést, de felkészült arra, hogy a jövőben esetleg a győri játékosok között is lesz olyan, akit felvételek alapján tiltanak el.

„Nem az volt a célunk, hogy hosszú időre tiltsák el Rajczi Pétert, hanem az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, van olyan játékos, aki nem minden esetben használ sportszerű eszközöket – mondta az ETO klubvezetője. – A lényeg, hogy a játékosok kollégáknak tekintsék egymást. Bízom abban, hogy megvalósul ez a cél, de tudom, hogy a jövőben a mi játékosainkat is megbüntethetik hasonló módon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik