Balul sikerült visszatérés

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék
Ha van kellemetlen feladat, ez biztosan az: Nagy Tamás, a bajaiak újdonsült vezetőedzője éppen korábbi csapata, az élvonalba igyekvő Pécsi MFC ellen tért vissza a honi labdarúgás vérkeringésébe. Noha a fiatal szakembernek nem okozott különösebb megrázkódtatást a pécsi vendégszereplés, utódja, Róth Antal csapata 2–0-s diadallal bizonyította, hogy nem csak a tabellán tart sokkal előrébb.

Gyakran előfordul a magyar futball szereplőivel, hogy enyhén tudathasadásos állapotban kénytelenek dolgozni. Mondhatni, Nagy Tamás vezetőedző is hasonlót érzett a vendégegyüttes Baja kispadján, hiszen némi kényszerszabadság után éppen a Pécsi MFC elleni mérkőzésen tért vissza a honi labdarúgás vérkeringésébe – a második vonalába.

Valljuk meg, nem túl nagy meglepetés, hogy a bajaiak edzőjét, Goretich Gábort menesztették, miután a legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget a Kaposvölgyétől (2–3). Ha egy csapat erejéből hét mérkőzésen mindössze egy árva pont megszerzésére futja, ott a vezetőedzőnek előbb-utóbb (de inkább előbb…) mennie kell.

Nem mindegy persze, ki érkezik a helyére…

A bajai vezetők gondoltak egy merészet, és előhúzták a kalapból Nagy Tamást. A sors furcsa fintora, hogy bár a fiatal szakember felkészültségét senki sem vonja kétségbe, a Baja újdonsült edzője ebben a szezonban, a harmadik fordulóig még az élvonalba igyekvő pécsiek kispadját koptatta. Csakhogy 2–1-es vereséget szenvedett csapata – éppen Baján! –, így a baranyai együttes elnöke, egyben tulajdonosa, Matyi Dezső (sportszerűen mondva…) közös megegyezéssel menesztette a vezetőedzőt.

„Azt hittem, jobban megviseli a lelkemet a visszatérés – ismerte el a kezdés előtt egy órával Nagy Tamás. – Nehezen feledhetem, hogy egykoron, kétezer-ötben bajnokcsapatot vezettem Pécsen, amikor a másodosztályból felkerültünk az élvonalba. Korábban zalaegerszegi edzőként jártam már itt ellenfélként, most is pusztán annyit érzek, mint akkor: ez egy mérkőzés a sok közül, amelyen a lehető legjobban kell teljesítenünk. Kissé tán szerencsés helyzetben vagyunk, a következő fordulóban ugyanis a Dunaújváros ellen lépnénk pályára, azonban a visszalépése miatt szabadnaposak leszünk. Így legalább két hetünk lesz arra, hogy kicsit összerázódjon a csapat, rendesen megismerkedjünk egymással. A keddi kinevezésem óta csupán négy edzésünk volt…”

Ezután a hazaiak vezetőedzője, Róth Antal vette át a szót a totózókban országos egyesnek vélt találkozó előtt.

„Nincsenek könnyű és nehéz, fontos, illetve kevésbé lényeges összecsapások – jelentette ki a szakember, aki Nagy Tamást váltotta a kispadon, és a Nyugati csoport első helyére navigálta a PMFC-t. – Megméretések vannak, amelyeken mindenkinek bizonyítania kell felkészültségét.”

A pécsiek utóbb minden téren bizonyítottak, 2–0-s sikerükkel továbbra is az élen állnak. Nagy Tamásnak viszont a feljutást érő hely helyett immár a kiesőzónára kell különösen odafigyelnie…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik