Válogatott formában

A mérkőzésről tudósított: BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁSA mérkőzésről tudósított: BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.15. 23:13
Címkék
Sima haza sikert hozott a mindig hatalmas presztízsű kelet-magyarországi rangadó, a DVSC-TEVA a remek formában futballozó Rudolf Gergely vezérletével kiütötte a második kapott gól után összeomló Nyíregyháza Spartacust.

„Számomra ezen a szombaton kezdődött el igazán a tavasz, hiszen Székesfehérváron hamar megsérültem, előtte pedig nem játszottunk tétmeccset a DVSC-vel” – mondta mosolyogva az öltözőfolyosón Rudolf Gergely, a Debrecen–Nyíregyháza rangadó legjobbja. A csatáron már a meccs előtti napokban érződött, hogy nagyon szeretne bizonyítani, hiányzott neki a játék, s nem akart kimaradni a válogatott keretből. Az elhalasztott bajnokik, majd a fehérvári sérülés miatt azonban 2009-ben még nem mutathatta meg, milyen formában is van.

Hamar kiderült, hogy a hatszoros válogatott csatár nem csak verbálisan kíván bizonyítani, minden idegszálával a játékra koncentrált, ha kellett, visszalépett a labdákért, a 12. percben pedig remekül használta ki a grúz David Imedasvili kapitális hibáját, és szerzett vezetést a DVSC-nek. Az első tavaszi gól pedig láthatóan nagyon jót tett Rudolf Gergely önbizalmának, egyre bátrabban focizott, nem csoda, hogy jobbára csak sárga lapot érő szabálytalanságok árán tudták őt megállítani a szabolcsi védők. Az első félidő végén ismét villant egyet a nyíregyházi nevelésű támadó, s bár Filip Lazareanu a kapufa segítségével mentett, ekkor már sejthető volt, hogy a DVSC 14-ese nem egy góllal zárja a meccset.

Oláh Lóránt a szünet utáni percekben gyorsan eldöntötte a találkozót, a második Loki-gól után pedig látványosan összeomlott a vendégegyüttes, s örömfutballt produkált a Loki.

Ráadásul Filip Lazareanu nagyot hibázott, hiszen beszólásával felbosszantotta a meccs legjobbját. A kakaskodásból még Rudolf Gergely jött ki rosszul, sárga lapot kapott Szabó Sándor játékvezetőtől, egy perc múlva viszont következett a nemes bosszú, a csatár a bambuló vendégvédők közül kilépve ziccerbe került, s a kapust mattolva megszerezte csapata harmadik, saját maga második gólját – jobblábas létére másodszor talált ballal a kapuba.

„Számomra ez egyáltalán nem újdonság, az edzéseken is sokat gyakorolok ballal, hiszen a cselek után sokszor így tudok helyzetbe kerülni, arra pedig éles helyzetben nincs idő, hogy visszategyem a labdát a jobb lábamra. Örülök a győzelemnek, örülök a két gólnak, és bár fáj az Achillesem, remélem, hamar rendbe jövök” – mondta a találkozó után a duplájával a góllövőlistán immár holtversenyben első Rudolf Gergely.

Amikor csütörtöki számunkban a válogatott kerettagok formáját értékeltük, a halasztások és sérülés miatt eddig keveset játszó Rudolf Gergely neve mellé 50 százalék került, szombaton azonban kiderült, hogy ennél jóval több van a csatárban…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik