Kiegyensúlyozva

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2009.03.06. 23:27
Címkék

Pénteken és szombaton a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnokában rendezik a női röplabda Magyar Kupa négyes dön­tőjét. A házigazda mellett a bajnoki alapszakaszgyőztes BSE, a címvédő Vasas, illetve az elmúlt kilenc évben kupadöntőbe jutó (és ott hatszor győző) Nyíregyháza lép pályára.

A tavalyi fináléban Nyíregyházán a Vasas és az NRK sokáig emlékezetes, ötszettes, két és fél órás csatát vívott egymással, amelyből az óbudaiak kerültek ki győztesen, így elhódították a kupát. Az idén is nagy mérkőzésekre van kilátás, hiszen a négy, elődöntőbe jutott együttes majdnem azonos játékerőt képvisel. Az alapszakaszgyőztes BSE-nél a kiváló csapatszellemben és a remek öltözői hangulatban bízhat Nyári Sándor, míg a pénteki ellenfél, a címvédő Vasas legnagyobb problémája a rendkívül hektikus támadójáték – az óbudaiak néhány mérkőzést leszámítva nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amelyet a tavalyi szezonban, így Jókay Zoltán tanítványai saját játékuk tökéletesítésével voltak elfoglalva az elmúlt hetekben.

A sorozatban tizedik fináléjára készülő Nyíregyháza legnagyobb fegyvere az összeszokottság, a keret hosszú ideje együtt szerepel, a két rutinos vezér, Natalja Akimova és Erdősné Balogh Erika mellé a fiatalok kiválóan beépültek a csapatba.

A házigazda Gödöllő vezetőedzőjének, Hollósy Lászlónak viszont az alig néhány hete érkezett kubai légiósok beépítése okozza a legnagyobb fejtörést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik