Hatottak a büntetések

BENKE ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSBENKE ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.06. 23:27
Címkék
Egy győzelemre van a döntőtől az Alba Volán, miután 5–3-ra győzött a második elődöntőben az ismét nagyot küzdő, de a sok kiállítástól elfáradó DAB.Docler ellen. Folytatás és lehetséges zárás vasárnap Fehérváron.

Sajtótájékoztató volt az előjáték.

Az este hatkor kezdődő DAB.Docler–Alba Volán elődöntő második felvonása előtt ötre meghirdetett gyűlés rövid lett, aki később futott be, félkor már csak azt láthatta, amint a szakosztály-igazgató, idősebb Azari Zsolt kisimult arccal sétálgat a VIP-teremben. Előtte nem sokkal azt jelentette be, hogy J. P. MacCallum egy szezonnal meghosszabbította futó szerződését. A nagy eseményhez persze szükségeltetett, hogy a csapat átküzdje magát a Ferencváros ellen a vártnál izzasztóbbra sikeredett középdöntőn, máskülönben nehéz lett volna eladni a szponzoroknak, hogy remek az edző, csak éppen az eredmény nem jött.

„Tényleg nyugodtabb vagyok, mint a Fradi ellen legutóbb” – erősített rá előző megállapítására Azari, miután arról értekezett, hiába jobb a Dunaújváros, mint a Ferencváros, a sportban nem mindig az erősebb győz. Erre hívta fel saját csapata figyelmét is a kezdés előtt, majd bátran megtippelte, hogy meg is verik a bajnokot. Azt a klubot, amely éppen a héten vált meg edzőjétől, és ahogy keretes írásunkban olvasható, pénteken meg is egyezett vele az elválás minden részletéről.

A kezdés tényleg biztató volt, az Acélbikák addig erőltették a kapu mögül kezdeményezett akciókat, míg az egyik góllal végződött. Vaszjunyin Artyom ücsörgött éppen a büntetőpadon, de hiába dolgozott az előnyön becsülettel a DAB, nem ment vele semmire, mígnem Jonkl László visszakanyarodott az alapvonalhoz, és opportunista módon középre tette a korongot, amit a kapura zúduló tömeg szélén érkező Borsos Attila felrántott a bal felső sarokba.

Hanem aztán jogosnak vélte az összes Újváros-drukker a délután megelőlegezett panaszáradatot, amely a vezetőbíró személye miatt ostromolta meg a fórumokat. Árkovics Miklós egymás után öt piros mezesnek mutatott ajtót, perceken át kettős fórban támadhatott az Alba Volán, és a harmad végére fordított is. Ahogy gyűltek a kiállítások, változott az emberek arckifejezése a talán jogostól az igen meglepőn át a fájdalmasan viccesig, de volt, aki eltorzult a látványtól. A VIP-szektor közepéből például egy rövid hajú fiatalember dobozos söre tartalmát spriccelte a vendégkispad plexijére, miközben csemetéje bojtos sapkában mellette ült: a locsolásból az előttük ülők is kaptak bőven. A túloldalon a B-középből a „Mocskos csalók!” skandálást felváltó gúnyos „Szép volt, fiúk!”-kal egy időben ötéves forma gyerekek mutogattak lefelé irányított hüvelykujjakkal…

Jobb lett a hangulat, amikor a második harmad elején Azari Zsolt egyenlített, ezenkívül azonban nem volt több gól a középső etapban, annál több kihagyott helyzet, szóló, ütközés, kapuvas, kakaskodás.

Az utolsó harmadra meglátszott a DAB-on, hogy EBEL-riválissal meccsel, hogy ezt két egymást követő napon teszi, s hogy temérdek emberhátránnyal kellett megbirkóznia az elején: két bomba után ellépett az AV, amit egy üres kapus góllal fejelt meg a legvégén, hiába volt a finisbe életet lehelő szépítés. Ezzel a címvédő a hétmeccsesre tervezett rájátszás második epizódját is megnyerte, s ha a hátralévő ötből négyet hoz, a játékosok visszakapják a hírhedt pénzbüntetés felét.

Ha azonban így játszanak az Acélbikák a harmadik meccsen is, megeshet, hogy az lesz a kivétel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik