Könnyes visszatérés

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2009.02.23. 01:24
Címkék

Nem mindennapi találkozót láthatott az Air Canada Centre közönsége szombat éjszaka, amikor a Vancouver Canucks volt a Toronto Maple Leafs vendége az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 130. játéknapján. A mérkőzés nem elsősorban a végeredmény (a vendégek szétlövés után nyertek 3–2-re), hanem sokkal inkább Mats Sundin személye miatt volt érdekes: a veterán center 13 szezon után először lépett vendégként a torontói jégre.

„Rengeteg nagy csatát megéltem az itt eltöltött tizenhárom évem alatt – mondta a találkozó után Sundin, aki amellett, hogy több mint 11 évig volt a Maple Leafs csapatkapitánya, a klub franchise-rekordere a szerzett gólok (420) és a pontok (984) tekintetében is. – Jártunk a mennyben és a pokolban, rengeteg öröm és számos csalódás ért engem a Toronto színeiben. Megkönnyeztem a visszatérésemet.”

Noha a találkozó elején voltak szurkolók, akik pfujolva fogadták az alig két hónapja a Canuckshoz igazoló svéd klasszist, az első szünetben levetített – a 38 éves játékos legemlékezetesebb pillanataiból összevágott – videó után az egész csarnokfelállva ünnepelte az egykori kapitányt. „Fantasztikus pillanat volt ez az életemben, örökké emlékezni fogok rá” – mondtaSundin.

Ami a többi találkozót illeti: a Pittsburgh Sidney Crosby vezérletével (2 gól, 2 assziszt) 5–4-re győzött a nap meccsén a Philadelphia ellen, míg a Boston botlásának köszönhetően (a Bruins 2–0-ra kikapott a Florida otthonában) már az Atlanta ellen nyerni tudó (3–1) San Jose Sharks vezeti a ligát.

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik