Fűzy Ákos csodás álma

MOLNÁR CSABA  jelenti SalamancábólMOLNÁR CSABA jelenti Salamancából
Vágólapra másolva!
2009.02.17. 23:16
Címkék
Még sohasem nyert a MiZo Pécs 2010 a női kosár Euroligában Salamancában. A tízszeres magyar bajnok kedden vagy jövő szerdán mindenképpen győzelemre van ítélve a bűbájos spanyol városkában, ellenkező esetben nem jut tovább a párharcból.

Salamanca – a kontinens egyik legszebb kisvárosa november óta tovább gyarapodott. Elkészült a Madridból nyugatra tartó autópálya újabb szakasza, most már csupán hatvan kilométert kell megtenni az N501es úton, falvak közt kanyarogva. Az ősszel – amikor a csoportmérkőzések során itt jártak a pécsiek – még több mint száz kilométert kellett ilyen körülmények között buszozniuk.

A Halcón Avenida is megadta a módját a magyarok fogadásának, ugyanis míg az ősszel egy enyhén fogalmazva közepesen kinéző és úgy is működő járgányt küldött a baranyaiakért a fővárosi Barajas reptérre, most csillogott-villogott a jármű, a kék-fekete bőrülésekben kényelmesen telt az utazásból hátralévő két és fél-három óra. Ráadásul a spanyol városban szinte kitavaszodott, több mint tíz fok a hőmérséklet, és még este hat óra után is verőfényes napsütés fogadta a baranyai küldöttséget, ami enyhén szólva is felvidító a budapesti mínusz öt fokhoz és a prágai átszállásnál tapasztalt hófúváshoz képest.

Ami még tovább vidíthatná a MiZo együttesét, az a Salamanca legyőzése lenne. Ezt egyébként a szakvezető, Fűzy Ákos a Prágából Madridba tartó repülőgépen szunyókálás közben meg is álmodta. Hogy ennek véghezviteléhez mi szükséges, arra nemcsak a Nemzeti Sportnak, hanem a csapatnak otthont adó Hotel Catalunya halljában az érkezéskor a mieinkre váró és Nicole Ohlde orra alá azonnal mikrofont dugó helyi riportereknek is nagyon egyszerűen válaszolt az edző.

„A Velence ellen csaknem tökéletesen játszottunk, itt akkor van esélyünk, ha elhagyjuk a csaknemet. Támadásban türelmesnek kell lennünk, és lehetőleg minél több kosarat szereznünk gyors indításból. Védekezésben pedig négy tényezőnek kell összejönnie: nem szabad engednünk az ellenfél gyors lefutásait, meg kell akadályoznunk centereik játékkapcsolatát, meg kell nyernünk a lepattanócsatát – főleg a saját palánkunk alatt nem szabad labdához engednünk a spanyolokat – és egyéni akcióikat is meg kell hiúsítanunk” – avatottbe a szakmai titkokba a pécsiek edzője.

Nicole Ohlde-val mindenesetre megoldhatóbbnak tűnik a feladat, mint volt nélküle novemberben a csoportmérkőzések során (83–60), ám a keddi meccsen (Eurosport2, 20.30) nem segíthet Somogyi Andrea, akinek a jobb lábfejében fáradásos stressztörés keletkezett, ezért a bedobó el sem utazott a csapattal, otthon fekszik begipszelt lábbal, felépülése minimum négy hetet vesz igénybe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik