Elmennek, de maradtak

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2009.01.08. 00:25
Címkék
Hétfőn a Honvéd is mozgásba lendült. A kispesti együttes mindvégig a Bozsik-stadionban készül a tavaszi szezonra – és akárcsak 2008 nyarán, jobbhátvédet keres.

A hosszú ideje sérült Palásthy Norbert, a porcműtétje után lábadozó Genito és az orrsövényműtéten áteső Marko Simics nélkül, azaz majdnem teljes létszámban készülhet a tavaszra a Soproni Liga 11. helyén telelő Honvéd – a Puskás Ferenc utcai bázison. Pölöskei Gábor edző együttese csupán egy-két felkészülési mérkőzésre teszi majd ki a lábát a Bozsik József Stadionból, ahol a hét két napján minimum kétszer van jelenésük a futballistáknak.

„Ezen a héten szerdára és péntekre iktattam be két-két edzést, egyébként egyelőre napi egy tréning szerepel a programunkban – ismertette az első felkészülési hét menetrendjét Pölöskei Gábor vezetőedző. – Nincs rá okunk, hogy ne itthon gyakoroljunk, két hónapja volt a műfüves pályánk avatása, a minősége kifogástalan, azaz megfelelő terep a felkészüléshez. Három-négy edzés után megállapíthatom, hogy valamennyi futballista kipihente magát, mindannyian frissek, a méréskor a versenysúlyok is stimmeltek. Teljesítették azokat a feladatokat, amelyeket a szünet előtt kiadtunk nekik: a futást, a konditermi edzéseket senki sem bliccelte el, a kontrollmérések eredményei legalábbis ezt támasztották alá.”

A Honvédnél már októberben közhírré tették: a támadó Zsolnai Róbertet és a középpályás Ivancsics Gellértet kölcsönvagy végleg eladná a klub, mindamellett a két futballista ez idő tájt is a XIX. kerületben edz.

„Ezek folyamatban lévő ügyek, nem érdemes az események elé menni – mondta Pölöskei Gábor. – A teljesítmény a döntő, a produkciójuktól függ, hogy adott esetben, ha itt maradnak, a tavasszal lehetőséget kapnak-e a Honvéd első csapatában. Függetlenül a sorsuk alakulásától, igazolnunk kellene. Akad a csapatban hiányposzt, nyár óta ugyanaz a problémánk: a jobb oldalra egyetlen emberem van védőnek, Takács Ákos. Murphy törvénye érvényesült, az ősszel természetesen megsérült… Szóval, akárcsak a nyáron, januárban is jobbhátvédet, illetve középpályást keresünk.”

A Honvéd Magyar Kupagyőzelmekor, 2007 tavaszán a manapság partvonalon kívül ragadt Ivancsics Gellért a csapat egyik legjobb formában játszó labdarúgója volt – az utánpótlás-válogatott balszélső teljesítménye aztán az együttesével párhuzamosan zuhant – odáig, hogy a menedzsment már túladna rajta.

„A Honvéd megállapította a kivásárlási árat, ami tudtommal megfelel a nevelési költségtérítés összegének, és ha valamelyik klub ezt kifizeti, végleg vihet – mondta Ivancsics Gellért. – Egy ajánlatról tudok, meglátom, mit hoz a jövő, egyelőre a Bozsik-stadionban készülök a csapattal. Úgy érzem, a vezetőedző, Pölöskei Gábor lemondott rólam, ha végül ebben az átigazolási szezonban nem váltok, a nyárig, a szerződésem lejártáig aligha jutok szóhoz az első csapatban. Nem először kérdezik tőlem, hogy mi történt a Honvéddal, velem, de fogalmam sincs. A visszaesés biztos – ez az egyetlen tény. Azt hiszem, a klubcsere jót tenne, magamra találnék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik