Erős a magyar kard

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.01.04. 23:21
Címkék

Minden várakozásunk ellenére egy szem magyar sem maradt a női párbajtőrvívók 16-os tábláján, annál több a női kardvívókén. Hat magyar nyolcaddöntős lett, közülük ketten még tovább jutottak. A felnőttválogatott Benkó Réka viszont 8:5-ös vezetésnél érthetetlenül leblokkolt, és zsinórban tíz tust kapva kiesett. A kadétkorú olasz Caterina Navarria győzte le, aki később bizonyította, hogy átlagon felüli tehetség: a mezőnyt végigverve a dobogó felső fokára léphetett.

Kettővel lejjebb pedig egy másik felnőttválogatott magyart, Pető Rékát köszönthették az eredményhirdetésnél. Voltak győzelmi esélyei az elődöntőben, az ukrán Irina Kravcsuk ellen többször is tust értek remek tempójú karvágásai, végül 15:13-ra maradt alul. Amit a nap folyamán láttunk a többségtől, a londoni olimpiára nézve is biztató, mert e versenyszám junioreredményeiből lehet levonni a legreálisabb következtetéseket a jövőre vonatkozóan.

„A női kard mezőnye jóval fiatalabb, mint a férfiaké, a junior- és felnőttversenyek indulói között ezért nagy az átfedés – mondta Nébald György szakági szövetségi kapitány. – Erősödik az utánpótlásunk, rendre ott vagyunk a legjobbak között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik