Bajnoki éremről álmodik

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.12.17. 09:06
Címkék
Az ősszel ismét régi önmagát idézte a három éve vb-bronzérmet és EHF-kupát nyerő Kenyeres Fanni, aki minden erejével próbálja segíteni a megfiatalodó, átalakuló Ferencvárost. Az átlövő-, irányítóés balszélsőposzton is bevethető rutinos játékos életében újra főszerepet játszik a kézilabda, és szerinte a bajnoki érem, valamint a válogatottba való visszatérés sem elérhetetlen.

Az elmúlt szezon közepén várat lanul eltűnt a Fehérép csapatából és a magyar élvonalból Kenyeres Fanni, akinek fényesen indult a karrierje (már 18 évesen bemutatkozott a nemzeti csapatban), ám később úgy tűnt, beleszürkül a sportág átlagába. Több hónapos kihagyás, egy rosszul sikerült romániai kitérő és két államvizsga után azonban rendeződni látszik a helyzete: a Ferencváros színeiben kezd viszszatalálni régi önmagához.

Az ősszel remeklő, 35-szörös válogatott játékos csapata házi góllövőlistáján 36 találattal az ötödik helyen áll Szucsánszki Zita (102), Zácsik Szandra (83), Szamoránsky Piroska (63) és Berta Melinda (56) mögött. Előbbieknek tizenkét, Kenyeresnek tíz mérkőzés alatt sikerült elérnie ezt a mennyiséget. A mezőnyjátékban szinte minden poszton bevethető, rutinos játékos persze nem csupán góljaival, hanem tapasztalatai átadásával is segít fiatal csapatának, s reménykedik, hogy jelenleg az ötödik helyen álló zöld-fehéreknek sikerül a bajnoki dobogón végezniük.

„Nevessenek ki, de én nem adtam fel, hogy érmet nyerjek a csapattal. Sokan kritizálták az új, megfiatalított Fradit, de szerintem nagyon lelkes, sokra hivatott társaság. Néhány társamnak még szoknia kell az NB I tempóját, de bízom benne, a folytatásban magabiztosabb lesz a csapat” – értékelt Kenyeres, akinek másik – személyes – célja, hogy tartsa kiváló formáját.

„A szezon végéig köt szerződés a Ferencvároshoz. Nekem is jól kell teljesítenem, hogy jövőre a folytatásról lehessen beszélni, amiről először február tájékán lesz szó. Most azonban csak a jelenre koncentrálok” – tette hozzá a volt fehérvári játékos, aki 31 vizsga, két szakdolgozat, két államvizsga és háromhetes romániai kitérő után (Constantában kiderült, nem egyeznek az elképzelései a vezetőkéivel) Elek Gábor edző megfiatalított Ferencvárosában tiszta lappal indulhatott.

Az őszi szezon azt mutatta, meghálálta a bizalmat, sőt arra a kérdésre, visszatérhet-e a válogatottba, Kenyeres reálisan, de pozitívan reagált.

„Először a klubomban kell bizonyítanom, hogy sok mindenre képes vagyok támadásban és védekezésben is, és persze az is kérdés, hogy a szövetségi kapitány taktikai elképzeléseibe mennyire illek bele – mondta. – Ha rendben lesz az erőnlétem és más szempontból is száz százalékot tudok nyújtani, talán kapok esélyt Imre Vilmostól. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nekem kiesett két hónap a tavasszal, ahhoz pedig, hogy válogatott lehessen valaki, minimum egy idényen keresztül megbízható teljesítményt kell nyújtania. Ez a feltétele, hogy a nemzetközi mezőnyben a sorozatmeccseken lehessen rá számítani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik