Délután cáfolat, este visszakozás

Kun ZoltánKun Zoltán
Vágólapra másolva!
2008.11.11. 23:25
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség kedd kora délután dörgedelmes nyilatkozatban cáfolta lapunk információját, mely szerint júniusban Magyarország–Kamerun barátságos válogatott mérkőzést rendeznek. Este azonban jóval viszszafogottabb kommüniké következett, hogy a szövetség készen áll az afrikai ország fogadására.

Ki érti ezt?

Néhány óra alatt támadóból védekező lett: míg kora délután az MLSZ meglepően indulatos hangnemben cáfolta információnkat, estére már igenis elképzelhetőnek nevezte, hogy hamarosan Kamerun válogatottja Magyarországra látogat. Délután még szégyelltük belátni, hogy a forrást meg nem nevező szövetségi dörgedelem szerint a legkülönfélébb (és ugye teljesen megalapozatlan) híreszteléseket a Nemzeti Sport követte el, amikor lapunk keddi számában arról írtunk: Kamerun – az NS közvetítésével – június 6-án vagy 10-én Budapesten játszana, az MLSZ pedig örül annak, hogy erős csapat lehet a válogatott edzőpartnere. Nos, a közleményt olvasva kénytelenek voltunk feltételezni: az MLSZ nem örül Kamerunnak, és esze ágában sincs az afrikai együttessel játszani.

Csakhogy ez már megint egy „legkülönfélébb” (és teljesen megalapozatlan) feltételezés volt, mert meglepve láttuk, mit nyilatkozott Szekeres Tamás technikai igazgató kedd délután 13.26 órakor a Magyar Távirati Irodának.

„A napokban válaszolunk a kameruni szövetségnek a levélre, és jelezzük, hogy 2009. június hatodik vagy tizedik felelne-e meg számunkra. Az más kérdés, hogy erre a két időpontra vonatkozóan már szervezünk meccset.”

Néhány perccel később azonban a szövetség honlapján már kemény hangvételű írás cáfolta a találkozó lehetőségét is, amelyben a szerző

1. kioktatott mindenkit (köztük ugyebár Szekeres Tamást), amiért nem tudja, június 6-án Marokkóval játszik Kamerun,

2. szakértői véleménnyel magyarázta, hogy az afrikai válogatott négy nap alatt nem tud elrepülni Budapestre egy válogatott meccs kedvéért,

3. semmiféle hivatalos megkeresésről nem tudott, holott a Kameruni Labdarúgó-szövetség november 5-én hivatalos üzenetben közölte, hogy érdekelné a mérkőzés, és javasolta, a két válogatott közvetítője vegye fel egymással a kapcsolatot. Már akkor sem akartuk tovább boncolgatni az MLSZ reagálását, a rend, fegyelem, törvényesség tükrében csak Szekeres Tamásért aggódtunk, akinek jószándékú nyilatkozata után a Kentaro-ügy miatt (lásd lapunk 3. oldalán) amúgy is zaklatott főnöke alighanem leüvöltötte a fejét. Beláttuk, roszszul gondoltuk, hogy a magyar szurkolókat érdekelhetné egy Kamerun elleni válogatott mérkőzés, és szégyelltük magunkat azért, mert Samuel Eto’ót Budapesten akartuk látni.

Erre fel este kaptuk a hírt, hogy a Barcelona csatára mégis Magyarországra érkezhet.

Hogy mi történt? Gyanítjuk, az elnök vagy főtitkár rádöbbent, hogy az első kommüniké meglehetősen díszes butaságokat tartalmazott, és talán mégsem akkora szörnyűség egy Magyarország–Kamerun mérkőzés, még ha a Nemzeti Sport karolta is fel az ötletet. Hiszen bár az NS és az MLSZ között nem ritka a szakmai vita, ez aligha lehet akadálya egy válogatott meccs megszervezésének, amellyel elsősorban a futballt kedvelő szurkoló jár jól. Mert ha csakis lapunk miatt hiúsult volna meg a találkozó, azt már puszta sértettségből is nagyobb szamárságnak tartanánk, mint a legutóbbi díjnyertes MLSZ-határozatot, amely szerint a kapus nem futballista.

Na de ez megint egy szakmai vita, ne is élezzük ki a helyzetet, örülünk annak, hogy partnerek lehetünk egy válogatott találkozó megszervezésében, Szekeres Tamás fejét meg visszaköveteljük a helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik