Szép hétvégére várva

BERECZKY ATTILA, SIMON JÓZSEFBERECZKY ATTILA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.10.30. 23:23
Címkék

Remek eredményeket várhatunk a hét végén a női európai kézilabdakupákban szereplő magyar együttesektől (DVSC-Aquaticum, Budapest BankFTC, Fehérép-Alcoa, Dunaferr NK), s mindegyik esélyes a továbbjutásra.

Szombaton és vasárnap lejátssza két mérkőzését a KEKben érdekelt DVSC. A hazai bajnokságot tíz forduló után százszázalékos teljesítménynyel vezető debreceniek szombat délután hat, vasárnap pedig négy órakor lépnek pályára a Hódos Imre Sportcsarnokban a pályaválasztói jogáról lemondó olasz Pallamano Bancole ellen. Az olasz együttes két legjobbja az ukrán Olena Jacenko és a szintén ukrán születésű, szlovén állampolgárságú Natalja Derepasko. Mindketten hosszú éveket töltöttek a Krim Ljubljana szolgálatában, s a nyáron szerződtek Olaszországba. Velük sokat erősödött a Loki riválisa, ám Bakó Botond együttesének nem okozhat gondot a továbblépés, méghozzá két győzelemmel.

Az EHF-kupában három csapatunk szerepel, s közülük a legnehezebb dolga a Dunaferrnek lehet, amely a BL-selejtezőből került át ebbe a sorozatba. Imre Vilmos együttese persze sokkal esélyesebb, ám nem szabad elfelejtenie, hogy az orosz és norvég légiósokkal felálló német Oldenburg a Bundesliga egyik legjobbja, s legutóbb megnyerte a Challenge-kupát. A németek vasárnap lépnek pályára Újvárosban – a hazaiak jelentős előnyt akarnak szerezni.

Szombaton fogadja a Ferencváros a csak portugál játékosokkal felálló Madeirát, amely a sorsoláskor biztosan szomorúan fogadta a hírt, hogy a patinás magyar csapattal kell összecsapnia. Elek Gábor együttesének formája ingadozik ugyan, ám nem lehet kérdéses, hogy tetemes előnyt szerez a visszavágóra. Hasonlóan jó eredmény várható a Fehéréptől. Sótonyi László csapata vasárnap a görög Ormi Patrasz csarnokában vendégszerepel, és annak ellenére sem kell félteni, hogy az ellenfél román, ukrán, szerb és bolgár játékosokat is foglalkoztat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik