Terítéken Villa szerződtetése

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.28. 23:29
Címkék

Immár hét közben sem pihenhetnek a Primera División csapatai: a legfelső osztály húsz együttese a legjobb 32 között csatlakozik a Királykupa résztvevőihez. Bár a legnagyobb izgalmakat az élvonalbeli párharcok első mérkőzése ígéri, a Numancia– Sporting Gijón, Málaga–Mallorca, Getafe–Osasuna és Athletic Bilbao–Recreativo összecsapás valószínűleg együttesen sem vonz annyit nézőt, mint a Barcelona benidormi (kedden lapzártánk után véget érő), a Real Madrid irúni vagy a Valencia portugaletei fellépése.

Apropó, Valencia! Az őszi szezonban még veretlen csapat szurkolóit az elmúlt napokban nem annyira a negyedik vonalbeli ellenfél hozta izgalomba, mint az angol People értesülése: a Manchester City továbbra sem tett le David Villa megszerzéséről. A beszámoló szerint Mark Hughes menedzser a hét végén megfigyelőket küldött a „denevérek” huelvai bajnokijára, s nem is kellett csalódnia, elvégre az ezúttal kevésbé magabiztos gárdát éppen ő mentette meg a szégyentől; gólja egy pontot s továbbra is első helyezést ért.

A walesi tréner persze nem véletlenül szemelte ki éppen Villát. A csatár az Európa-bajnokság gólkirályi címe után a spanyol bajnokságban is a legeredményesebb, kilencgólos teljesítményével egyelőre csak Samuel Eto’o (Barcelona) tartja a lépést. Nem csoda, hogy Valenciában már arról beszélnek, a Srácnak becézett csillag Hugo Sánchez rekordját is megdöntheti: a Real Madrid legendája az 1989–1990es évadban 38 gólt szerzett a Primera Divisiónban, amit Villa jelenlegi gólátlagával (1.125) az idény végére négy-öt találattal is túlszárnyalhat.

Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy a City dúsgazdag arab urainak Robinho és Jo szerződtetése után ismét a zsebükbe kellene-e nyúlniuk egy csillagászati árú támadóért, a számok mindenesetre biztosan a mintegy 40 millió fontos ügylet mellett szólnak: a két brazil egyelőre együtt sem szerzett annyi gólt, mint a valenciai futballista. Teljesítményüket elnézve ráadásul úgy tűnik, csak az éppen Spanyolországból érkező Robinho állja meg a helyét Angliában. Míg ő hatszor, a CSZKA Moszkvától igazolt fiatal honfitársa mindössze egyszer volt eredményes a Premier League első kilenc játéknapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik