A hölgyek szeszélye

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2008.10.28. 23:29
Címkék

A Dunaferr–Fradi akkor is Dunaferr–Fradi. A szerdai csata már-már az örökrangadó kategóriája – még akkor is, ha a hosszú éveken át tartó dualista korszak két egykori uralkodója, a tavalyi ezüst- és bronzérmes közül az idén alighanem csak az egyiknek jut – már ha jut – hely a bajnoki dobogón. A harmadik helyen most a Dunaferr, a szövetségi kapitány Imre Vilmos együttese áll, amelynek játékoskeretében éppoly drasztikus változás történt a nyáron, mint a Fradiéban.

A szezon elején átmenetileg elköszönt a pályától az újvárosiak kisbabát váró irányító-átlövője, Ferling Bernadett. Ezért több szerep hárul két tehetségre, Temes Bernadettre és Tilinger Tamarára. A 22 esztendős Temes és a 19 éves Tilinger öszszesen 12 góllal járult hozzá a csapat vasárnapi, pécsi győzelméhez – bár ez sem volt olyan könnyű, mint amilyennek első ránézésre tűnhet. A 33–26-os vendégsiker 18–18-as félidő után alakult ki, Imre Vilmos szerint a szezon leggyengébb játékával rukkolt ki csapata, amelynek szereplése meglehetősen kiszámíthatatlan. Igaz, messze nem annyira, mint a Budapest Bank-FTC játéka.

A hat győzelemmel és három vereséggel álló Dunaferr eredménysorában a Fehéréptől elszenvedett 38–31-es hazai vereség a leginkább meglepő, míg a Fradi két legutóbbi meccsén előbb az őrületbe, majd az ámulatba kergette szurkolóit. Múlt szerdán 30–29-re kikapott Kiskunhalason, szombaton viszont – 17–17-es félidő után – 32–29-es győzelmet aratott a Fehérép felett a Népligetben rendezett rangadón.

Az öt győzelemmel és négy vereséggel ötödik helyen álló FTC hullámzó szereplése kapcsán akár fiatal hölgyek szeszélyéről is beszélhetünk, hiszen az ifjú edző, Elek Gábor csapata tele van velük. A 22 éves beállós, Szamoránsky Piroska, a 21 éves irányító, Szucsánszki Zita és a 18 esztendős átlövő, Zácsik Szandra ma már ferencvárosi húzóember. Ők hárman hozták össze legutóbb az együttes góljainak nagy részét, egyenlő munkamegosztással, hatot-hatot termelve.

A Fradi újvárosi győzelme sem lenne meglepetés – a mostani bajnokságban eleve nehéz ilyesmiről beszélni, ahogy az esélyest is egyre nehezebb megnevezni. De hát ettől is Dunaferr–Fradi a Dunaferr– Fradi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik