Trénerek külön párbaja

BERECZKY ATTILA, SIMON JÓZSEFBERECZKY ATTILA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 23:22
Címkék
A női kézilabda-bajnokságban százszázalékos maradt a DVSCAquaticum, s 28 éves edzője, Bakó Botond szerényen értékeli a remek sorozatot. Egykori TFévfolyamtársa, a 38 éves Konkoly Csaba a vereség után már előretekintett.

A tavasszal egy csoportban végzett a Testnevelési Egyetem kézilabda-szakedzői szakán a DVSC–Győr rangadót levezénylő két edző, Bakó Botond és Konkoly Csaba. Mindketten szívesen emlékeztek vissza az együtt töltött évekre s arra is, hogy remek társaság alakult ki a TF-en. Velük együtt tanult többek között a világklaszszis átlövő Németh Helga, a jelenleg Németországban légióskodó Ilyés Annamária, a néhány napja olasz női szövetségi kapitánynak kinevezett Neukom Tamás, a debreceni utánpótlás-nevelésben dolgozó Szilágyi Attila és Molnár András, aki a másodosztályú Hajdúnánást 2007ben a legjobb nyolcba vezette a Magyar Kupában.

A két fiatal tréner karrierjének fontos állomása volt a szerdai, debreceni rangadó, amelyre százszázalékosan érkezett a Loki és a Győr.

„A döntő pillanatokban fegyelmezettebbek voltunk védekezésben, s a labda megszerzéséért jobban küzdöttünk – emlékezett a csatára Bakó Botond. A védőmunka átlagon felüli volt mindkét oldalon. Meglepett, hogy a jó védekezés ellenére kevés lerohanásos gól született.”

A debreceni edző szerint Konkoly Csaba együttesének játéktudása hibára kényszeríti az ellenfeleket. A Loki emiatt a második félidőben sok gyors akciót rontott el, s negatívum volt, hogy az emberelőnyös helyzeteket nagyon rosszul oldotta meg. Ugyanakkor az utolsó energiáit is mozgósította a hajrában.

A közönség mindkét trénert hamar megkedvelte, hiszen eredményes együttest építettek. Bakó Botond szerint a győzelmeket, az elszánt, a sikerért mindent megtevő játékosokat díjazza a publikum.

„Nekünk nagyon fontos, hogy sokan szurkoljanak a csapatnak, s a szerdai nézőszám is jelzi, hogy jó úton járunk. Akik ennyi mindent megtesznek a csapatért, mint a debreceni drukkerek, megérdemlik, hogy az együttes maximálisan kiszolgálja őket, a lányok meghaljanak a pályán a győzelemért” – vélekedett Bakó, aki szerint nincs debreceni titok, csupán arról van szó, hogy rengeteg munka van a csapatban, s a lányok mentalitására sem lehet panasz. Az edző szerint fontos, hogy a sikerek közepette is a földön maradjanak, véletlenül se forduljon meg a játékosok fejében, hogy már sztárok. Bakó azt mondja, ha a Loki megmarad szorgos hangyák csapatának, nem lehet baj.

Konkoly Csaba október 22-ig 29 első osztályú meccsen dirigálta a Győri Audi ETO-t, amely valamennyit megnyerte. Görbicz Anitáék harmincadik győzelme nem jött össze, mert – ha csak nüanszokkal is, de – a játék minden elemében a Konkoly-csapat fölé kerekedett a DVSC.

„Barátom és kollégám, Bakó Botond nagyon jól felkészült edző, és együttesét is tökéletesen felkészítette ellenünk – mondta Konkoly Csaba. – Ezúttal vetélytársak voltunk, de ez nem befolyásolja remek szakmai és magánkapcsolatunkat. Botond munkáját már akkor figyeltem, amikor a Békés férficsapatát dirigálta, aztán a TF-en együtt szereztünk szakedzői diplomát. Nagyon tehetséges, hiszen még harminc sincs, s máris kiemelkedően teljesít az első osztályú edzők között. Most csapata sajnos éppen a Győr ellen bizonyított.”

A fiaskó okairól Konkoly Csaba elmondta, együttese támadási hibáiból kontrázott, és könnyű gólokat lőtt a frissebb, motiváltabb Loki. Amikor a Győr vezetett egy góllal, nem tudta növelni a különbséget, a hajrában pedig kimaradtak a ziccerei.

„Okulnunk kell a hibáinkból, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a csapat zöme közepesnél gyengébben teljesítsen a bajnokság egyik legfontosabb meccsén” – összegzett a győri tréner.

Tabellák a 17. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik