Nem a helyezés a lényeg

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2008.10.03. 01:22
Címkék

Furcsa időpontot, de vonzó helyszínt választott az idei Világkupa döntőjéhez a nemzetközi szövetség: október első hétvégéjén az Atlanti-óceán partján, a portugáliai Caldas de Rainhában találkozik a világelit. Az elitből sokan nem indulnak el a viadalon, mert másfél hónappal az olimpia után csak tengerpartot látnak szívesen, öt tusát nem annyira. A versenynek így is megvan a rangja, a győzelemért és a pénzdíjért az idei Vk-ranglista első harminchat öttusázója szállhatna harcba, több lemondás miatt viszont jóval szerényebb lesz a mezőny. A mi pekingi olimpikonjaink is itthon maradnak, de a nőknél így is felnőtt váltóvilágbajnok, a férfiaknál pedig az idei egyéni magyar bajnok, illetve az egyéni Eb-bronzérmes indul. Vagyis Tóth Adrienn, Marosi Ádám és Kasza Róbert, a csapatvezető pedig Pálvölgyi Miklós, a férfiak szövetségi kapitánya.

„Tóth Adrienn felkészülten áll rajthoz, szeptemberben részt vett az ifjúsági vébén Bulgáriában, és egyéniben negyedik lett – mondta Pálvölgyi Miklós. – Ha a fiúknál vasárnap Marosi Ádám és Kasza Robi jó eredményt ér el, örülünk, de ha nem, az sem baj, jó tapasztalatszerző lehetőség ez. Ők még nincsenek olyan edzettségi állapotban, mint Adrienn, a Világkupa döntőjét pedig külön értékelik az év korábbi Vk-versenyeitől. Kasza Robi ranglistahelyezése alapján automatikusan ott lehet Portugáliában, Marosi Ádám pedig a tartalékként várt.”

A húszas évei elején járó Marosi és Kasza, illetve a még ifjúsági korú Tóth Adrienn számára nem az olimpia ciklus vége, hanem az új kezdete a viadal...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik