Konokságban máris bajnokok

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.10.03. 01:22
Címkék
Csapó kilenc, avagy kilencedszer fut neki a Siófok, hogy az első fordulóhoz hasonlóan három pontot szerezzen a Soproni Ligában. Függetlenül attól, problémamentes – illetve vidám végkicsengésű – lesz-e a Honvéd elleni „jelenet”, Détári Lajos csapata ennek a körnek még mindenképpen a kiesőzónából felfelé pillantva int búcsút.

Edzésre tart?Edzésre tart?

Négykor kezdünk – felelte Détári Lajos, a Soproni Ligában a 16. helyre bebetonozódott Siófok klubmenedzsere. – Semmi különleges, a mérkőzés előtti utolsó tréning következik.

Kivételesebbé teszi a péntek estét, hogy a Honvéd lesz az ellenfél? Ebből a klubból épült be a labdarúgó-köztudatba Détári Lajos neve.

Nem ez a lényeg. Nekünk minden mérkőzés fontos, azonos a jelentőségük. Abban a tekintetben is, hogy bárkit győzünk le, azért három pont jár.

Sorozatban kilencedszer ez a cél, mármint a fenti pontmennyiség megszerzése.

Most is ugyanúgy bízom benne, hogy sikerrel járunk, mint az ezt megelőző fordulókban. Ismétlem korábbi önmagam: a győzelem hatalmas lökést jelentene a csapatnak, amelyre a jövő héten Magyar Kupamérkőzés vár. Tovább kell jutnunk. Ez a két összecsapás meghatározza a jövőt.

Kérdés, hogy hosszú vagy rövid távon. Az sem mellékes, hogy Détári Lajosét siófoki klubmenedzserként vagy a csapatáét.

Az én utam, az én sorsom nem köthető egyetlen találkozóhoz – de kettőhöz sem. Végzem a munkámat. Az eredmények viszont minősítenek. Az edzői önéletrajzban ez a legfontosabb adat: hol nyertél bajnokságot, milyen volt a győzelmi mutatód.

Akkor most milyen edző Détári Lajos?

Olyan aki a jelenlegi csapatával eddig egy mérkőzést tudott megnyerni a bajnokságban. Ez tény. Mindamellett ami az együttest illeti: várjunk még, nem holnap rendezik az utolsó kört. A százméteres síkfutásban sem feltétlenül az lesz a sorrend a célfotón, ami harminc méternél volt.

Ezek szerint az iménti, jövőre utaló megjegyzést

>>>
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik