Kiesési rangadó már most?

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.09.21. 00:53
Címkék

Noha még csak a nyolcadik fordulót rendezik a Soproni Ligában, a szombat esti BFC Siófok–REAC mérkőzés a kiesés szempontjából fontos mérföldkő lehet…

„Ha pusztán a két együttes jelenlegi pozícióját vesszük, akkor nem túlzás az ilyenfajta megfogalmazás – ismerte el őszintén

Aczél Zoltán, a rákospalotaiak vezetőedzője. – Azonban ne feledjük, hogy a szombatin kívül huszonkét mérkőzés vár még ránk. Ezzel együtt meg kell végre kezdenünk a felzárkózást – méghozzá most!”

Détári Lajos, a BFC Siófok klubmenedzsere már a kiesés szó felemlegetésétől is berzenkedik: „Nem szabad túlzott

jelentőséget tulajdonítani a mérkőzésnek. Ha hét meccs eredményei alapján ítélkeznénk, akkor máris adjuk oda az újpestieknek az aranyérmet! Csakhogy nem biztos, hogy az nyeri a négyszáz méteres síkfutást, aki az első százon elöl fut. Sőt ugyanez igaz a mezőny második felére is. Mert bár most még utolsók vagyunk, a bajnokság végén korántsem lesz így.”

Siófokon, valamint Rákospalotán is jogos a szurkolói felvetés, jelesül: kit verjenek meg a kedvencek, ha nem a mostani ellenfelet?

„Szavak helyett inkább a pályán bizonyítanánk a kétkedőknek – tért ki az esélylatolgatás elől Aczél Zoltán. – Játékosaim elszántak, jómagam a támadófutball elkötelezettje vagyok, úgyhogy mi most is vállaljuk a bátor játékot. Ám hiába szereztünk tíz gólt, ha közben a legtöbbet kaptuk a mezőnyben, s így csupán egy ponttal előzzük meg a Siófokot. Ezt a meccset egyszerűen nem veszíthetjük el!”

Míg a REAC-nál jobbára a hátsó sorban adódtak gondok, a siófokiak támadóik eredménytelensége miatt


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik