Barca–Real itt is

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2008.09.11. 01:07
Címkék

Miután az elmúlt hétvégén a Barcelona Nagy László főszereplésével 26–25-re legyőzte a Ciudad Realt a spanyol Szuperkupában, visszaszerezné egyéb színtereken elvesztett koronáit is legnagyobb riválisától: előbb a hét végén kezdődő bajnokságban, majd a BL-ben. Ráadásul a Király-kupa címvédője is a Ciudad Real.

„Az elmúlt szezon miatt nagyon fontos volt a jó rajt, tavaly mi nem nyertünk semmit, a Ciudad Real mindent elvitt, különös értéke van így a kupagyőzelemnek – mondja a magyar jobbátlövő, aki a Szuperkupa mellé két különdíjat is kapott: ő lett a legjobb és a legeredményesebb játékos. – Több tíz éve azt várják a klubnál, hogy ahol csak elindulunk, győzzünk, prémium is csak aranyéremért jár. Egyformán fontos nekünk a bajnokság és a Bajnokok Ligája, ha már az egyiket elhódítanánk, nagy dolog lenne.”

Nagy László szerint csaknem azonos erősségű a két nagy vetélytárs, az elmúlt szezonban a bajnoki rangadókon az aktuális vendéglátó néhány góllal tudott csak győzni, a Király-kupában időn túli szabaddobással maradt alul a Barca.

Rontja a katalán gárda esélyeit, hogy Nagy átlövőtársát, a jobbkezes francia Jerome Fernandezt elcsábította a legnagyobb rivális. Bár olyan nagyon nem is kellett hívogatni, nem jött ki jól Manolo Cadenas vezetőedzővel, a világ leggazdagabb klubjánál többet pedig senki sem kínált érte. Fernandez olimpiai bajnokként tért vissza Pekingből Spanyolországba, némileg csökkentette viszont a szakmai értékét, hogy Kínában a csoportmeccsek során a kézfején eltört egy csontja, így néhány hétig biztosan nem fogja erősíteni a Ciudad Realt. Utána viszont négy éven át lőheti a gólokat a középspanyolországi együttesben.

A Barcelona–Ciudad Real vetélkedés a legjobb kapusok párharca is. A földkerekség legragyogóbb hálóőrei közül négy e két klubot szolgálja: a dán Kasper Hvidtnek hatalmas szerepe volt a Szuperkupa elhódításában, és ha nem megy neki a védés, ott van David Barrufet, a Ciudad Realnál pedig Sterbik Árpád és Javier Hombrados.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik