A félelmeivel kell küzdenie

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.09.06. 01:36
Címkék
Elhagyhatja a kórházat Gahwagi Nebil, a Diósgyőr védője. A futballista kedden lett roszszul csapata edzésén, az eszméletét is elveszítette. Egyelőre senki sem tudja, mi történt valójában, szívproblémákra lehetett gyanakodni. Még az is kérdéses, hogy a játékos folytathatja-e pályafutását.

Jobban van a Diósgyőr 19 éves játékosa, Gahwagi Nebil, aki a keddi edzésen lett rosszul, s két napot a miskolci kórház intenzív osztályán töltött. A DVTK stadionjában ijesztő pillanatok játszódtak le, amikor elveszítette eszméletét a védő, de a helyzet immár sokkal jobb: szombat reggel ugyanis hazatérhet a futballista.

„Szinte nincs is olyan vizsgálat, amit ne végeztek volna el rajtam az orvosok az elmúlt napokban – mondta a játékos. – Amit csak lehetett, megnéztek. Voltam hasi ultrahangon, mellkasröntgenen, terheléses vizsgálaton, sőt még koponya CT-n is. Már csak a huszonnégy órás EKG-vizsgálaton kell túlesnem, és szombat reggel mehetek haza. Hétfőn azonban vissza kell jönnöm, mert még szeretnének néhány dolgot megnézni, s a jövő héten kiderülhet, hogy mi is volt a probléma, de annyit már tudok, egyszerre több oka is lehetett a rosszullétemnek.”

Gahwagi Nebil egyelőre nem tudja, hogy konkrétan mi (volt) a gond. Azt a keddi napot, azokat a drámai pillanatokat, amikor összeesett a pályán, azonban sosem felejti el.

„Szúrást éreztem a mellkasomban, majd szédülni kezdtem, és elveszítettem az eszméletem – emlékezett vissza a szörnyű esetre. – Azt mondják, hogy öt perc múlva tértem magamhoz, akkor már ott volt körülöttem az egész csapat, vízzel locsoltak, és ütögették az arcomat. Gyorsan érkezett a mentő is. Nagyon megijedtem, mert az elmúlt időszakban több sportolóval is történt tragédia. Boldog vagyok, hogy nincs semmi nagyobb baj.”

Gahwagi Nebil a nyáron került Szegedről Diósgyőrbe, vagyis talán most kapta meg élete lehetőségét. Azt azonban nem tudni, mikor állhat ismét edzésbe, vagy folytathatja-e egyáltalán az éppen csak elkezdett profi pályafutását. A fiatal védő számolt minden eshetőséggel.

„Felkészültem arra, hogy be kell fejeznem a futballt – mondta a játékos. – Egyelőre azonban elképzelni sem tudom, mi lenne velem a labdarúgás nélkül. Olyan, mintha az életemet vennék el. Mindent alárendeltem a sportnak, persze lehet tanulni, vagy választani valami szép szakmát, de az már nem lenne az igazi. Nekem mindenem a futball. No, de ne is beszéljünk erről, legyünk optimisták, reménykedjünk abban, hogy minden rendben lesz majd, és újra a pályán lehetek.”

Az orvosok tájékoztatása szerint a jövő hét közepén derülhet ki, mi állt a rosszullét hátterében, és hogy folytathatja-e pályafutását a futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik