Csak játszani szeretne

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.09.04. 07:05
Címkék

Érdekes események történnek az MTK-nál: a kék-fehérek néhány nap alatt három játékosuktól váltak meg: Bori Gábor és Pollák Zoltán már az Újpesté, Kulcsár Tamás pedig a Fehérvár labdarúgója. A hírek szerint a legnagyobb probléma velük kapcsolatban az volt, hogy a maguk 24, illetve 26 évével már „öregek”, s elveszik a helyet a fiatalabb tehetségektől. Az utóbbi időben egyik távozó játékos sem kapott lehetőséget, pedig mindegyiküket külföldre akarták eladni. Az átigazolási időszak utolsó napján az Újpest megszerezte a bajnokcsapattól Pollák Zoltánt végleg, Bori Gábort pedig egy évre kölcsönbe. Pollák Zoltán korábban két alkalommal szerepelt a válogatottban – Észtország ellen gólt is szerzett –, s mostantól öt éven át lehet a lila-fehérek labdarúgója.

A bal oldali védőt az MTK a terv szerint kölcsönadta volna az Újpestnek – csakúgy, mint Bori Gábort –, a hátvéd azonban ebbe nem ment bele: „Az én döntésem volt a klubcsere, nem küldtek el a Hungária körútról. Az igaz, hogy az MTK nem szeretett volna végleg elengedni, én viszont ragaszkodtam ehhez. Nem akartam, hogy minden nyáron bizonytalan helyzetbe kerüljek, mert újabb kölcsönadásról kell tárgyalni.”

Hallani lehetett arról is, hogy a játékos elválása az MTK-tól nem volt súrlódásoktól mentes. Tény: ebben az évadban mindössze két mecscsen lépett pályára a futballista kék-fehér szerelésben, azt követően pedig nem.

„A lehető legjobb viszonyban váltam el a klubtól, amelyben négy éven át futballoztam – mondta a védő. – A Honvéd elleni meccsünk után kaptam némi pihenőt, de ezt követően is folyamatosan jártam edzésre. Együtt készültem a többiekkel, és megkaptam a fizetésemet is. Újpesten jobb lehet a helyzetem, bízom benne, hogy több lehetőséget kapok. A beilleszkedéssel sem lesz gond, több régi ismerősöm is van a keretben. Tisza Tiborral vagy éppen Sándor Györggyel együtt játszottunk különböző korosztályos válogatottakban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik