Aczél Zoltán felszívja magát

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.09.04. 07:05
Címkék

Noha nemegyszer előfordult már, hogy négy, zsinórban elszenvedett vereséget követően ajtót mutattak egy-egy szakembernek, a kiesést jelentő 15. helyen álló REAC vezetői inkább úgy döntöttek: dacolnak a „megszokással”. Szerda délelőtt kiderült, hogy továbbra is Aczél Zoltán készíti fel a rákospalotaiakat. Illetve egyelőre csak felkészítené, hiszen a 41 esztendős szakember jelenleg Erwin Koeman segítőjeként a Dánia, illetve Svédország elleni vb-selejtezőre készülő magyar válogatott mellett dolgozik. Távollétében Nagy Sándor vezeti az edzéseket, de a csapat rutinos játékosa, Erős Károly, valamint Lisztes Krisztián is besegít, ha szükséges.

A sárga-kék „válságstáb” a szombati, nyíregyházi kudarc (0–4) másnapján, majd hétfőn is összeült. Kutasi Róbert sportigazgató, valamint Forgács József elnök többször elbeszélgettek a vezetőedzővel, és arra jutottak, hogy nem változtatnak a szakmai stáb összetételén; sőt szeretnék, ha Aczél Zoltán 2010 nyaráig maradna. A holland szövetségi kapitány pályaedzője szerdáig kapott gondolkodási időt – és nem ultimátumot! –, hogy választ adjon az elöljárói kérdésre: érez-e még magában erőt és hitet a folytatáshoz?

„Reggel hárman újból összeültünk egyeztetni – tájékoztatott szerdán Kutasi Róbert sportigazgató. – Úgy tűnhetett, hogy egyedül Aczél Zoltán dönt a saját sorsáról, ám az utolsó szót végül Forgács József elnök úr mondta ki. A szakember elárulta: ő hisz magában, valamint a játékosaiban is, így nem lehet akadálya annak, hogy talpra álljunk, és elmozduljunk a kieső helyről.”

Ahogy a sportigazgató fogalmazott, Rákospalotán az elmúlt napok eseményeiből is csak profitáltak: „Valamennyien úgy látjuk, hogy a REAC még sohasem volt annyira egységes, mint most, bár nem ártana, ha ezt a pályán is bizonyítanánk.”

„El kell ismernem, hogy voltunk már jobb helyzetben is – vallotta meg őszintén Aczél Zoltán. – Ne feledjük azonban, hogy az együttes korábbi szereplése sikertörténettel ér fel. Ezért túlzásnak érzem, hogy némelyek rögtön válságról beszélnek. Jólesett viszont, hogy a teljes csapat kiállt mellettem, és a vezetők is a bizalmukról biztosítottak. Persze azt is tudom, hogy sokat nyomott a latban a munka, amelyet az elmúlt két esztendőben Rákospalotán végeztem. Egészséges ambíció dolgozik bennem, felszívom magam, hogy a játékosokkal közösen csattanós választ adjunk a kétkedőknek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik