Boonen vigasztalódott

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.09.02. 01:49
Címkék
Sprintbefutóval ért véget a Spanyol körverseny harmadik szakasza, a hajrában a belga Tom Boonen volt a leggyorsabb, összetettben az olasz Daniele Bennati vette át a vezetést.

Mivel a nagy hegyek még odébb vannak, továbbra is a hőség a Spanyol körversenyen tekerő kerekesek legnagyobb ellenfele. A hétfői etapon Córdobába érkezett a mezőny. A város és környéke Európa egyik legmelegebb térsége, a hőmérséklet akár 42 Celsiusfokig is emelkedhet. Ha ezt vesszük, kifejezetten szerencsés volt a mezőny, hogy az andalúziai kirándulást „mindössze” 31 fokban folytathatta. A 168.8 kilométeres etap egyetlen minősített emelkedője a harmadik kategóriás, 550 méteres El Alto de San Jerónimo volt. Ennek csúcsára Manuel Ortega ért fel elsőnek, ám az Andalucía-Cajasur kerekese ekkor már csak öt perccel vezetett, noha korábban több mint negyedórás előnye volt. A spanyol csapat kerekeseinek hiperaktivitásán nem kell meglepődnünk – ők szabadkártyával indultak a Vueltán, érthető, hogy az együttes ez évi legrangosabb versenyén igyekeznek minél többet szerepelni, hadd lássák az emberek a szponzorok logóit.

Az emelkedőn többen is próbálkoztak megszökni a főmezőnytől, meglépnie azonban senkinek sem sikerült, és az erejével teljesen elkészülő Ortegát is utolérték – minden adva volt tehát a sprintbefutóhoz. A hajrában Daniele Bennati viszont sikerrel járt: a Liquigas olasz kerekese ugyan csak második lett, ám így is átvette a vezetést a spanyol Alejandro Valverdétől. A szakaszt a belga Tom Boonen nyerte meg, akinek rendkívül fontos az idei Vuelta, mivel kokainhasználat miatt nem indulhatott a Tour de France-on, vagyis a Spanyol körversennyel kárpótolhatta magát a kihagyott Tourért. A hétfői volt egyébként Boonen első etapgyőzelme a Vueltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik