Aczél Zoltán önmagáról dönt

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.09.02. 01:49
Címkék

Noha jól kezdte a szezont, hat forduló alatt mindössze négy pontot szerzett a REAC, így a kiesést jelentő 15. helyen várja a folytatást a Soproni Ligában. A sárga-kékek a legutóbbi négy mérkőzésüket elveszítették, méghozzá úgy, hogy nem úszták meg találkozónként két kapott gólnál kevesebbel. Már-már törvényszerű, hogy ilyenkor előveszik az együttes vezetőedzőjét, s nem pusztán számon kérik rajta a rossz szereplést, hanem „közös megegyezéssel” ajtót mutatnak neki.

Aczél Zoltán – aki a magyar válogatottnál Erwin Koeman segítője – vasárnap este, majd hétfő délelőtt is találkozott a rákospalotai klub vezetőivel. Azonban a várakozásokkal ellentétben Kutasi Róbert sportigazgató, valamint Forgács József elnök arra az elhatározásra jutottak, hogy dacolva az ilyenkor szokásos „menetrenddel”, nem változtatnak a csapat szakmai stábján.

Illetve, ha csak rajtuk múlik, ők bizonyosan nem tennék…

Viszont Aczél Zoltánnak szerdáig kell választ adnia arra, hogy folytatja-e a megkezdett munkát.

„Szó sincs ultimátumról – szögezte le Kutasi Róbert. – Bár a helyünkben többen megváltak volna már a szakembertől, mi nem kívánunk ekkora áldozatot hozni, sőt szeretnénk, ha Aczél Zoltán kettőezer-tíz nyaráig velünk maradna. Mindig is hangsúlyoztuk, hogy a REAC olyan, akár egy család, amelyet a problémák dacára meg kell próbálni együtt tartani. Nyilván kulcsfontosságú az ügyben, hogy a szakember hasonlóan gondolkodik-e…”

Ezzel együtt kérdés, hogy valójában mit is kell Aczél Zoltánnak szerda reggelig mérlegelnie.

„Kissé tán elbizonytalanodott, ahogy az edzők többsége az ő korában; és volt, hogy néha rossz döntést hozott – vélekedett a sportigazgató. – Mégsem gondolom, hogy valaki, aki történetesen a válogatott pályaedzője, három héttel ezelőtt még remekül végezte a munkáját, mostanra viszont alkalmatlanná vált a feladata ellátására. De kizárólag akkor tartom magam ehhez, ha az adott ember hisz önmagában, és a saját csapatában is!”

Bár a vb-selejtezők miatti bajnoki szünet elegendő idő lehet arra, hogy rendezzék a sorokat Rákospalotán, az egyik főszereplő (nem nehéz kitalálni, hogy Aczél Zoltán) éppen a szövetségnél vállalt másodállása miatt marad távol – ráadásul a bajban.

„Nincs még egy csapat, amelyik ilyen helyzetben azt mondaná az edzőjének: rendben, menjél csak a válogatotthoz – folytatta Kutasi Róbert. – Mi azonban továbbra is bízunk benne, hogy így is lehet csinálni. Mindamellett kissé groteszk a helyzet… Ám ha tippelnem kellene, azt mondanám: Aczél Zoltán a megfelelő következtetésre jut, s a csapat vezetőedzője marad.”

Ha viszont téved a sportigazgató, akkor sürgősen új szakember után kell nézni Rákospalotán…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik