A profik ritkán hibáznak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.08.30. 09:04
Címkék
A Győr négyszer hibázott, a VfB Stuttgart egyszer. Az ETO egy gólt szerzett, a német gárda pedig négyet. Ennyi volt a különbség a két együttes között a csütörtök esti UEFA-kupa-selejtező mérkőzésen.

A VfB Stuttgart megmutatta, hogy jobb csapat az ETO-nál, sőt két héttel ezelőtti önmagát is felülmúlta. Az UEFA-kupaselejtező 4–1-es vendéggyőzelemmel záruló visszavágója, a sima sváb továbbjutás rávilágított arra, hogy egy magyar együttes egyetlen hibát sem engedhet meg magának egy ilyen szintű ellenféllel szemben.

„Jobb csapat a Stuttgart, ez nem is lehet kérdés, bár a hat kettes összesített különbség szerintem túlzás – mondta Tokody Tibor, aki a párharc mindkét meccsén végig pályán volt. – Be kell ismernem, hogy az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk, s ezzel a németek el is rontották azt a taktikát, amelyet kidolgoztunk a találkozóra. Elég volt két hiba, és szertefoszlott minden álmunk.”

Tokody Tibor egyéni hibákat említ az első két gólnál, de a harmadikon és a negyediken is van mit elemezni, mert ezeknél is csak asszisztált az ETO.

„Az első gólnál, a beadás után Martin Lanig zavartalanul szaladt be szinte az ötösig , és fejelt a kapunkba – elevenítette fel a történteket Tokody Tibor. – Valakinek meg kellett volna előznie. A második előtt mi adtuk el a labdát, és ebből lett a baj. Pontosan tudtuk, hogy Thomas Hitzlsperger jól lő, mégis hagytuk. Előbb kellett volna blokkolni. A harmadiknál már kontrázott a Stuttgart, és emiatt tudott egyedül kilépni Mario Gomez. Megmutatta, mekkora klasszis, de nem hiszem, hogy gól nélküli állásnál ugyanilyen cselt csinált volna a tizenhatoson belül. A negyedik gól előtt pedig már teljes erőből kitámadtunk, amikor Ciprian Marica átszaladt rajtunk, lehagyta a védőjét, és Gomeznek már nem volt nehéz dolga.”

Ezzel szembe csupán egyszer hibázott a VfB, hiszen a hajrában a vb-bronzérmes és Ebezüstérmes Jens Lehmann odapasszolta a labdát Bajzát Péternek, aki szép gólt szerzett.

„Ettől még klasszis a német kapus – mentegette az ellenfelet Tokody Tibor. – A hiba benne van a játékban, még náluk is. Azért azt fontos megjegyeznem, hogy – én legalábbis így tudom... – Bajzát Péter nem is őt tapsolta meg, hanem a védő Matthieu Delpierre-t, aki végig rúgta, csípte őt. Sajnos lényegében ez volt a németek egyetlen megingása, nálunk több akadt. Ez el is döntött mindent.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik