Megvan! Pólósaink bejutottak a pekingi olimpia döntőjébe

Vágólapra másolva!
2008.08.22. 13:34
Szikrázó kezdés után a montenegróiak ragadták magukhoz az irányítást, Kásásék többnyire csak futottak az eredmény után. A második negyed közepére már három góllal vezetett az Európa-bajnok, de Kiss Gergely vezetésével kijöttünk a gödörből, és a folytatásban már az igazi arcát mutatta a magyar csapat – az utolsó negyedet kétgólos előnnyel kezdhettük. A befejező játékrészben előjött Kásás Tamás klasszisa, és végül 11–9-re nyertünk, így bejutottunk a pekingi torna döntőjébe!

A kajak-kenusok remek teljesítménye és Vajda Attila aranyérme után férfi vízilabdázóinkon volt a sor, hogy jó eredménnyel rukkoljanak ki pénteken. A Montenegró elleni mérkőzés tétje nem más volt, mint hogy sorozatban harmadszor is olimpiai döntőt játszhatnak-e a fiúk, és így marad-e esélyük arra, hogy egymás után harmadszor is megnyerjék az ötkarikás játékokat.

Nem indult tapogatózással a játék, rögtön egymásnak estek a csapatok. Kásás hozta el a labdát a ráúszásnál, és az első akcióból Biros Péter révén emberelőnyből megszereztük a vezetést. Azonban a montenegróiak sem maradtak az öltözőben, a gólra Nikola Janovics révén góllal válaszoltak – szintén emberfórból.

Viharos meccskezdés, mondhattuk. A folytatás is hasonlóan alakult, kiállítások és gólok itt is, ott is – sajnos az utóbbiból a montenegróiaknak több volt. Egygólos hátrányból várhattuk a folytatást, az első negyed után Magyarország–Montenegró 3–4.

A második játékrész elején nem tudtuk elhozni a labdát, és az idei Európa-bajnok rögtön büntetett is, mondanunk sem kell, emberelőnyből. Ekkor már két góllal vezetett az ellenfél, és sajnos a támadójátékunk pontatlan volt, Kásás és Benedek is a kapufát találta el.

A negyed derekán már 6–3-ra vezettek a montenegróiak, amikor Kiss Gergely kétszer is betalált, s ezzel a hátára kapta a csapatot, kihúzva azt a gödörből. Ez a montenegróiakat is megfogta, és a 15. percben már Molnár Tamás egyenlítő találatának örülhettünk.

Kár, hogy a félidő végén kettős emberhátrányba kerültünk, amelyet Uszkokovics gond nélkül bevágott, Kásás pedig ziccerben a kapufát találta el, azaz 7–6-os montenegrói vezetés mellett érte csapatokat a dudaszó.

A szünetet követően Madaras Norbert révén rögtön egyenlíteni tudtunk, és védekezésben is sikerült váltania a csapat: emberhátrányból sem kaptunk gólt, és a kapuban Gergely István is bravúros formát mutatott. A montenegróiak kezdték elveszíteni a fonalat, amikor pedig Madaras második találatával átvettük a vezetést, már az aggodalom határozott jeleit fedezhettük fel az Európa-bajnok arcokon.

A harmadik negyedbeli remek teljesítményünket Varga Dénes egy nyolcméteres bombával fejelte meg, így az utolsó nyolc percre 9–7-es vezetéssel úszhattak ki Benedekék.

A záró etap kevésbé kezdődött eseménydúsan, amikor pedig történt valami, annak sem mi örülhettünk. Hosnyánszky kipontozódott, Uszkokovics pedig szépített, sőt hiába hárított ötméterest Gergely, Gojkovics révén egyenlített Montenegró.

A végjátékra Kemény Dénes időt kért, amivel talán felrázhatta Kásás Tamást is, aki addig árnyéka volt önmagának, de a kritikus pillanatban betalált. Ezt követően Varga Dániel is szerzett egy gólt, és ezzel 11–9-re legyőztük Montenegrót, azaz sorozatban harmadszor is olimpiai döntőt játszhatunk!

FÉRFI VÍZILABDA

ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 11–9 (3–4, 3–3, 3–0, 2–2)
MAGYARORSZÁG: Szécsi – Varga T., Kásás 1, Kiss 3, Benedek 1, Biros 1, Kis, Csere: Gergely (kapus), Madaras 2, Molnár 1, Varga Dénes 1, Hosnyánszky, Varga Dániel 1, Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
MONTENEGRÓ: Szcsepanovics – N. Janovics 2, Ticsics, M. Janovics, Ivovics 1, Zlokovics 1, Jokics 1, Csere: Radics (kapus), Uszkokovics 2, Gojkovics 2, Vukcsevics, Paszkovics, Brguljan, Szövetségi kapitány: Petar Porobics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik