Izland kiütötte a vb ezüstérmesét; a franciák is a négy között

Vágólapra másolva!
2008.08.20. 10:14
Izland nagy meglepetésre elbúcsúztatta a világbajnoki ezüstérmes lengyel válogatottat a pekingi olimpia férfi kézilabdatornájától. Az északiak ezzel a sikerrel bejutottak a legjobb négy közé. A másik mérkőzésen Franciaország legjobbjai az oroszokat verték meg.
Gustavsson (szemben) védései kellettek az izlandi sikerhez
Fotó: Reuters
Gustavsson (szemben) védései kellettek az izlandi sikerhez
Gustavsson (szemben) védései kellettek az izlandi sikerhez
Fotó: Reuters
Gustavsson (szemben) védései kellettek az izlandi sikerhez

Izland az első félidőben nagyon meglepte a lengyel csapatot. Pedig a 2007-es világbajnoki ezüstérmes ellen nem az északiak számítottak esélyesnek, a 21. percben mégis már négy góllal, 11–7-re mentek.

A Mateusz Jachlewski és Grzegorz Tkaczyk vezette lengyelek egész egyszerűen képtelenek voltak tartani a lépést az izlandiakkal.

A szünetben már ötgólos hátrányban lévő lengyelek aztán a második félidőben mindent megpróbáltak, de hiába. Ugyan többször is feljöttek két gólra „jó barátaink”, Alexander Petterson gólja az utolsó percben azonban mindent eldöntött.

Végül 32–30-ra nyertek az izlandiak, akik a folytatásban az éremért harcolhatnak, míg a lengyelek legjobb esetben is csak ötödikek lehetnek.

A másik meccsen a francia válogatott három góllal verte meg az orosz együttest, miután a gall csapat már a szünetben 13–10-re vezetett.

Az oroszok 22–21-nél majdnem utolérték ellenfelüket, ám a francia előny kitartott a meccs végéig.

Pénteken a Dánia–Horvátország negyeddöntő győztesével játszanak majd a franciák a fináléba jutásért, míg a sydneyi olimpiai bajnok, athéni bronzérmes orosz gárda az ötödik helyért zajló helyosztókon folytathatja szereplését.

FÉRFI KÉZILABDA

NEGYEDDÖNTŐ
Izland–Lengyelország 32–30 (19–14)
Franciaország–Oroszország 27–24 (13–10)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik