Edzőváltás nagy csendben

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.08.19. 00:31
Címkék
A magyar futballmódi: négy forduló után máris itt van az első edzőváltás a Soproni Ligában. Az FC Fehérvárral tavasszal remekül szereplő Disztl László helyett Varga István irányítja az együttes felkészülését. A klub vezetősége szűkszavúan indokolt, az edzők nem nyilatkoznak, de szavak nélkül is tudni: a váltás hátterében a csapat eredménytelensége áll.

A Fehérvár vezetői hétfőn levál tották az eddigi vezetőedzőt, Disztl Lászlót, és Varga Istvánt nevezték ki a helyére.

A piros-kékek fantasztikus tavaszt produkáltak, ám az ősz igen rosszul kezdődött: négy meccsen csak egyszer győztek (a Haladás ellen 1–0-ra), viszont kikaptak a Siófoktól (0–1), a Debrecentől (0–1) és az újonc Kecskeméttől (1–2) is. Az élvonal egyik legtehetősebb klubjánál ez pedig roppant kevés, és úgy tűnik, türelemből sincs túl sok a hajdani UEFAkupa-ezüstérmesnél...

Az új edző személye nem jelent különösebb meglepetést, hiszen az Újpesttel 1990-ben bajnoki címig jutó Varga István az elmúlt évtizedben sok helyen dolgozott együtt az FC Fehérvár sportigazgatójával, a korábbi szövetségi kapitánnyal, Mezey Györggyel. A két szakember együttműködött a Magyar Labdarúgó-szövetségben, az edzőképzésért voltak felelősek, és legutóbb Felcsúton is, ahol a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetőségében tevékenykedtek. Varga István szakmai igazgatója volt az intézménynek, az elmúlt hetekben pedig azon fáradozott, hogy kialakítsa az FC Fehérvár és az akadémia közös utánpótlásképzését.

Varga István legutóbb – az akkor még NB II-es – Kecskemétnél dolgozott, ám 2007 januárjában megköszönték a munkáját. Ezt megelőzően a leghosszabb ideig az utánpótlás-válogatottaknál tevékenykedett, míg korábban, a már említett Újpest mellett, az élvonalban a Siófok, a Csepel (itt töltötte a legtöbb időt, öt éven keresztül dolgozott a klubnál) és a Haladás edzője volt, és egy bajnoki cím szerepel a dicsőséglistáján.

Az FC Fehérvár hivatalos kommünikét adott ki az edzőváltással kapcsolatban – íme: „Az FC Fehérvár a 2008–2009-es szezonban nem az elvárt módon szerepelt a mérkőzéseken, ezért a tulajdonosnak és a sportigazgatónak meg kellett tennie a megfelelő lépéseket.”

Ennél többet azonban senki sem mond, illetve mondhat.

Természetesen megkerestük Disztl Lászlót és Mezey Györgyöt is, ám egyikük sem reagált a telefonhívásokra, míg Varga Istvánnal sikerült beszélni, de ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni kinevezésével kapcsolatban. Az egyesület kedden sajtótájékoztatón mutatja be az új vezetőedzőt – esetlegesen az új stábot –, és indokolja bővebben a váltást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik