Fazekas: Az athéni botrány után tisztára akarom mosni a nevemet!

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 10:28
Fazekas Róbert diszkoszvetőt 2004-ben, Annus Adrián kalapácsvetővel együtt megfosztották olimpiai aranyérmétől. A magát a pekingi olimpiára is kvalifikáló Fazekas a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában beszélt az esélyeiről, s arról, hogy miért akarta mindenképpen kivívni a pekingi szereplés jogát.
Athénban rövid ideig volt hős Fazekas Róbert
Fotó: Action Images (archív)
Athénban rövid ideig volt hős Fazekas Róbert
Athénban rövid ideig volt hős Fazekas Róbert
Fotó: Action Images (archív)
Athénban rövid ideig volt hős Fazekas Róbert

„Tudom, hogy fölösleges vagyok Pekingben, mert van 12 olyan versenyző, aki képes 66 méter fölött dobni, így nem sok esélyem van a döntőre – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Fazekas, aki az olimpia előtti utolsó, szlovéniai versenyen dobta túl az ötkarikás indulást érő 64 méteres szintet.

„Azért vagyok itt, mert bizonyítani szeretnék a családomnak és a barátaimnak, azoknak az embereknek, akik kiálltak mellettem az elmúlt négy évben” – fogalmazott a négy éve doppingvétség miatt (nem tudott elegendő mintát produkálni) az aranyérmétől megfosztott atléta.

Fazekast sokan bírálták, miután kiderült, hogy indulhat a pekingi játékokon, de őt nem érdekli mások véleménye.

„Hallottam az engem érő kritikákat, de nem foglalkozom velük; azért vagyok itt, hogy bizonyítsam: én tiszta eszközökkel versenyzem” – fogalmazott Fazekas, aki most is állítja, nem doppingolt négy évvel ezelőtt.

„Olimpiai csúccsal megnyertem a játékokat Athénban, ezt követően pedig elrabolták tőlem az aranyérmet” – kommentálta a történteket Fazekas.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik