Csapat született!

CH. GÁLL ANDRÁS jelenti KusadasibólCH. GÁLL ANDRÁS jelenti Kusadasiból
Vágólapra másolva!
2008.07.27. 22:53
Címkék

Kellemes előzmények után dobták fel a labdát a torna első helyéről döntő Törökország– Magyarország mérkőzésen: előzőleg a németek kétszeri hosszabbításban 86–84-re legyőzték az ukránokat, s ez azt jelentette, hogy a mieink másodiknál rosszabbak már nem lehettek. Hogy mégsem lehetett felhőtlen az örömünk, arról a sérülések tehettek: Englert Orsolyának szombaton a bal sarkában elszakadt az ínszalagja, s Bujdosó Nóra bal bokája is bedagadt egy kicsit, így őt is pihentette Rátgéber László szövetségi kapitány.

Még egyik napon sem volt ennyi néző, mint most, a másfél ezer fanatikus török elemi erővel biztatta övéit. Szerencsére gyorsan torkukra forrt a szó: összeszedetten, remekül védekezve kezdett a magyar csapat. Ezúttal is Fegyverneky Zsófia és Vajda Anna – utóbbi a csapatkapitány – jeleskedett a pontszerzésben, de nem maradtak el a 18 éves Krivacsevics Tijana bravúrkosarai sem a centerposztról. Semsei Barbara rutinosan irányított, s ha kellett, bebombázta a triplákat.

A házigazdáknak nem ízlett Rátgéber szigorú védekezése, amely egyre inkább az újjászervezett magyar válogatott védjegyévé kezd válni.

A két török bíróra az első negyedben nem lehetett panasz, a másodiktól kezdve annál inkább. Vajdáékat azonban ez sem tudta padlóra küldeni. Elviseltek mindent: a már-már a csalás határát súroló játékvezetői fújásokat, a nyolc elhibázott büntetőt, no meg a számtalan kihagyott ziccert, amelyeket értékesítve jóval korábban eldőlhetett volna a meccs. Hogy nem dőlt el, abban elsősorban Isik és Karacam sporttárs, a két hazafias bíró a ludas. A harmadik negyedben úgy ajándékozták a büntetődobásokat, mint Mikuláskor szokás a szaloncukrot.

A vezetést átvenni viszont csak kétszer sikerült a vendéglátóknak, akkor is csak pillanatokra, mert Horti Dóra két remek duplája billentette vissza az előnyt a mi oldalunkra, majd jött Krivacsevics duplája és Vajda értékesített büntetője. A pecsétet a hihetetlen magyar győzelemre Fűrész Diana két jó szabaddobása ütötte rá. A csapat visszafogottan ünnepelt, a játékosok szinte nem akarták elhinni, hogy megnyerték a tornát, amelyen a legutóbbi Eb kilencedik és tizenegyedik helyezettjét is legyőzték! Pedig minden ok megvan az örömre, mert ez az esélytelennek kikiáltott remek kis közösség nagybetűs csapattá nőtte ki magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik