Csak ötszáz méteren múlt

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 23:24
Címkék

Ötszáz méteren múlt az arany érem a Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien összetételű magyar váltó számára a moszkvai Európa-bajnokságon. Egységünk vesztét a litvánok utolsó embere okozta, így maradt az ezüstérem, de – figyelembe véve, hogy Vörös és Gyenesei elsősorban az olimpiára készül – ez mindenképp szép eredmény.

„Mintha most vették volna észre a lányok, hogy ez itt egy verseny, ahol, ha érmet szeretnének szerezni, mozgósítaniuk kell tartalékaikat” – értékelt Kulcsár Antal, a női csapat szövetségi kapitánya.

A jól sikerült lövészet után csalódottan hagyták el versenyzőink a pástot. Úszásban azonban valósággal remekeltek, és a lovaglás után az első helyről várták a futást – aranyérem reményében. Az utolsó számban viszont vészesen közeledtek a litvánok. Úgy tűnt, a magyar váltó a második helyen futó lengyelek mögötti bolyban tartani tudja a lépést. Az utolsó 500 méteren azonban a litvánok befejező embere összesítésben mindössze néhány másodpercet vert rá egységünkre, és ez elég volt arra, hogy elorozza az aranyat.

„A lövészettel elégedett vagyok, vívásban azonban sokkal több volt a csapatban, ez a 800 pont nem elég. Az úszást toronymagasan nyertük, és ezzel az élre kerültünk. A lovaglás aztán átrendezte a mezőnyt. Futásban a litvánok szenzációs teljesítményt nyújtottak, és a végén épphogy megelőztek minket. Sajnálom, hogy nem sikerült az első hely, de »munkából jövet« a második is nagyon jól jött nekünk” – mondta a szövetségi kapitány.

Vasárnap a férfiváltó küzdelmeit rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik