Testvérek csatája egymás ellen

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.07.14. 01:31
Címkék

A Sheffield United elleni mér kőzéssel új időszámítás veszi kezdetét a Ferencvárosnál: azon túl, hogy a testvércsapat elleni találkozón mutatkozik be a szurkolók előtt Bobby Davison átalakulóban lévő együttese, több, már az angol befektetőnek köszönhető változtatás lesz felfedezhető az Üllői úton. Bár a drukkerek egyelőre még a régi stadionba kénytelenek kilátogatni, Kevin McCabe tulajdonos hétfőn délelőtt sajtónyilvánosság előtt ad tájékoztatást a két, két és fél éven belül felépülő, hipermodern aréna fejlesztési terveiről, az építkezés előkészületeiről. Ám az Albert Flórián Stadion kicsinosítása így sem maradt el: a nyár folyamán fehérre festették a rozsdásodó pilonokat, visszakerül az öltözőfolyosót a pályával összekötő játékoskijáró-alagút, és a klubház Toldi-terme is európai körülményeket biztosít a médiabeszélgetésekhez. Mindeközben a Sheffield vendégszereplése során ölti magára először a ferencvárosi csapat az új, a hírek szerint a megszokott, hagyományos színektől elütő, ősztől az idegenbeli meccseken látható egyedi dresszt, amelyet a sportszergyártó speciálisan az FTC számára tervezett.

A Sheffieldből érkező szakmai segítségtől, az apró, ugyanakkor fontos változtatásoktól, valamint a hétfőtől életre hívott új kampánytól reméli a vezetőség, hogy sikerül visszacsábítani a drukkereket a stadionba, s többek között ezért is dolgozott ki a Scarborough cég nemzetközi igazgatója, Mike Farnan által vezetett csoport új marketingstratégiát, amelyet a United elleni mérkőzés előtt vázol fel az Üllői útra invitált magyar és külföldi üzletembereknek és szponzoroknak.

A fanatikusokat viszont elsősorban a látványos futball, a sorozatos sikerek ültethetik fel a lelátóra. Noha Bobby Davison vezetőedző csupán a felkészülési időszak egyik állomásaként jellemzi a Sheffield elleni összecsapást, tudja, hogy több szempontból is segítheti a Ferencvárost a találkozó.

„Fontos, hogy minél szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a Sheffieddel, hiszen rengeteg támogatást kapunk Angliából – mondta a szakember. – Másrészt pedig magyar csapat nem mindennap mérkőzhet meg jelentős erőkből álló, nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett futballistákat felvonultató együttessel. Amellett, hogy a fiataloknak hatalmas élmény lesz ilyen kitűnő játékosok ellen szerepelni, motiválhatja is ifjú tehetségeinket a lehetőség: szeretném, ha a labdarúgók testközelből éreznék, miben kell fejlődniük, ha arra a szintre akarnak jutni, mint a vetélytárs, valamint látnák, hogy van értelme a kemény munkának, mert igenis oda lehet kerülni a legjobbak közé. Persze elsősorban azt szol- >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik