Jön az édes élmény: nápolyi focicsemege

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.07.14. 23:38
Címkék
Jelentős felkészülési mérkőzést játszik kedden 19 órai kezdettel a Zalaegerszeg az olasz SSC Napoli ellen. A korábban az argentin Diego Maradonát is foglalkoztató s vele 1989-ben UEFA-kupát nyerő együttes, a Serie A középmezőnyéhez tartozó csapat a legjobbjaival érkezik a találkozóra.

Azt egyelőre túlzás lenne állítani, hogy Zalaegerszegen egymást tapossák a szurkolók azért, hogy elővételben jegyet szerezzenek az olasz SSC Napoli elleni keddi találkozóra. A Serie A-ban az elmúlt szezont a nyolcadik helyen záró gárda immár egy hete az ausztriai Jennersdorfban edzőtáborozik, s onnan utazik jön át Zala megyébe. A Napoli legutóbb a horvát Hajduk Splittel találkozott, és 1–0-ra kikapott. Akkor a legjobb csapat volt pályán, s erre nagy esély van a ZTE elleni mérkőzésen is – az olaszok egyébként huszonnégy labdarúgóval érkeznek a meccsre. A kék-fehérek számára több szempontból is jelentős próbatétel lesz ez az összecsapás. Ilyen patinás együttes, mint a Napoli – amely 1989-ben UEFA-kupát nyert és kétszer aranyérmet szerzett az olasz élvonalban – még nem játszott a városban, és természetesen a futballisták számára is nagy kihívást jelent majd a találkozó.

„Ez az a mérkőzés, amelyre most mindenki figyel, és pontosan tudom, hogy a fiatal futballistáink nagy lehetőségnek tekintik ezt a találkozót – mondta Vlaszák Géza, a ZTE ötszörös válogatott kapusa. – Aki pályán lesz a Napoli ellen, mindent megtesz majd, hogy bizonyítsa tehetségét. Természetesen már napok óta téma az öltözőben a meccs, leginkább a magyar játékosok között, hiszen a csak napokat nálunk töltő próbajátékosok alig-alig foglalkoznak vele. Számunkra valódi kihívást jelent ez a találkozó.”

Ahogy a kapus is említette, a Zalaegerszegnél sok futballista szerepelt a nyáron próbajátékon, de kedd este már azok lépnek pályára, akik minden bizonnyal a kék-fehéreknél kezdik az őszt.

„Egyelőre még nem beszélhetünk kialakult keretről – folytatta a kapus. – Jött néhány jó labdarúgó, de fontos és jó játékosok is távoztak a csapattól. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló bajnokságban jobban teljesítünk, és előrébb végzünk a tabellán.”

A ZTE felkészülése is a hajrában tart, de a Napoli elleni találkozó nem tekinthető bajnoki főpróbának, Supka Attila együttese a Gyirmóttal is edzőmérkőzést játszik még. Ugyanakkor kedd este a meccs után többé-kevésbé kiderül, hol tart a zalai gárda.

„Jelentős erőpróba lesz a Napoli elleni találkozó – mondta Vlaszák Géza. – Már csak azért is, mert ilyen jó csapattal szemben sokkal több kiderül, mint mondjuk egy második ligás gárdával szemben. Bár állítom, hogy az edzőmérkőzéseken a játék lányegesebb, mint az eredmény, a siker azért lenne fontos, mert jót tenne az önbizalmunknak, és a felkészülés amúgy sem rossz hangulatán tovább javítana. Persze ez a találkozó lehet csalóka is. Ha sikerülne jó eredményt elérnünk, akkor sem szabad elbíznunk magunkat, a bajnokság ugyanis mindennél fontosabb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik