Spartai életmódra várva

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.07.09. 06:50
Címkék
Elutazott Hollandiába Vermes Krisztián, akit az élvonalbeli Sparta Rotterdam orvosai tesztelnek szerdán. Az újpesti védő egyelőre szerényen nyilatkozik a szerződés esélyeiről, de a jelek arra utalnak, hogy a Sparta egy évre kölcsönveszi a játékost.

Vermes Krisztián jól érzi magát Rotterdamban. Az Újpest védője kedden utazott el a Spartához, s a hollandok úgy fogadták, mintha máris a piros-fehérek futballistája lenne. A kétszeres válogatott labdarúgónak igen nagy esélye van, hogy az élvonalbeli együttes szerződtesse. Korábban még nem lehetett biztos abban, hogy nem kell próbajátékon szerepelnie, a jelek azonban arra utalnak, hogy a tüzetes orvosi vizsgálat után, vagyis szerda este eldőlhet a sorsa. A Sparta Rotterdam egy évre venné kölcsönbe Vermes Krisztiánt.

„Nagyon kedvesen, mosolyogva fogadott mindenki – mondta a futballista. – Ebből arra is következtethetnék, hogy talán már a csapat játékosaként tekintenek rám. Körbevezettek a Sparta stadionjában, bemutattak a klub összes alkalmazottjának, szóval úgy tűnik, hogy számolnak velem.”

A külföldön próbálkozó futballisták rendszerint arról számolnak be, hogy a kluboknál igen tüzetes vizsgálatnak vetik alá őket, ezt várja Vermes Krisztián is, akinek minden porcikáját megnézik majd a Sparta szakemberei.

„Egyelőre annyit tudok, hogy másfél órát kell majd az orvosokkal töltenem – folytatta a védő. – Futópadon tesztelnek, ez már biztos, a többi részlet pedig szerdán kiderül.”

Ezt követően még az este eldőlhet, hogy az újpesti védő klubot és országot vált-e. Korábban a Sparta Rotterdam internetes oldala tényként közölte a hírt, hogy Vermes Krisztián egy esztendőre a csapat játékosa lesz.

„Egyelőre azt mondom, hogy ötven százalék esélye van annak, hogy szerződtetnek – mondta visszafogottan Vermes Krisztián. – Örülnék, ha Hollandiában folytathatnám futballkarrieremet, hiszen ez nagy előrelépést jelentene pályafutásomban.”

Ha Vermes Krisztiánt megfelelő állapotban találják a Sparta Rotterdam szakemberei, a játékos szombaton el is kezdi a felkészülést az együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik