Százmilliós üzletben bíznak a debreceniek

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.07.08. 00:43
Címkék
A DVSC-TEVA újabb nagy nyereséggel kecsegtető átigazolási ügyletének főszereplője Dorge Rostand Kouemaha lehet. Hogy a Loki kameruni támadójának első debreceni idénye egyben az utolsó is lesz, még nem szentírás, mindamellett a Soproni Ligában az előző szezonban 13 gólt szerző csatárt – többek között – a Bundesliga 2-es Duisburg vinné. Megállapodás egyelőre nem született, a légiós hétfőn a Lokival edzett.

Üzletet kötni tudni kell.

A busásabb nyereség reményében az elvek időleges feladásának tudományát sem felesleges elsajátítani – ahogy azt a DVSCnél tették.

A háromszoros bajnokot – a masszív tulajdonosi háttér ellenére – néhány évvel ezelőtt egyoldalú játékospolitika jellemezte. A Loki magyar viszonylatban tekintélyesnek számító összegek ellenében adta el akár a közönségkedvenceket is (a példa kedvéért: 2005 nyarán Kerekes Zsombort 200 ezer euróért a holland Willem IInek, Böőr Zoltánt ennek duplájáért a török Manisaspornak, Igor Bogdanovicsot 350 ezerért a szintén török Genclerbirliginek), az átigazolt labdarúgóért viszont ritkán fizetett. Az első kivételt éppen Igor Bogdanovics 2004-es belgrádi kivásárlása jelentette, igaz, a hétszeres szerb válogatott csatáron is keresett a futballcég, amelynek egyik utolsó befektetése Dorge Rostand Kouemaha játékjogának tavaly nyári megvétele volt.

A DVSC klubrekordot jelentő summát, 60 millió forintot fizetett a Tatabányának a kameruni támadóért, akitől nem kevesebbet várt, mint hogy góljaival legalább az UEFA-kupa csoportköréig lője az akkor még Miroslav Beránek irányította együttest. A 2007-es aranyérmesnek végül a Bajnokok Ligája „kistestvérét” sem sikerült elérnie (a svéd Elfsborg elleni második selejtezőkörös BL-kieséssel a Loki két mérkőzés után kisétált az európai színpadról). A cseh tréner azóta távozott, Kouemaha maradt – egyelőre, hétfőn legalábbis még a DVSCvel edzett a német források által a német bajnkságból az idén kieső MSV Duisburggal már összeboronált csatár.

„A Debrecen játékosa vagyok, nem írtam alá más csapathoz – szabta szűkre a beszélgetés határait a DVSC légiósa. – A Duisburgról nem sokat tudok. Az esetleges átigazolásról is csak annyit mondhatok: ha az ajánlat a klubnak és nekem is megfelel, távozom Debrecenből, de hogy Duisburgba vagy máshova, a jövő zenéje. Úgy vélem, jó szezont zártam a DVSC-vel, sajnos a bajnoki címet így sem tudtuk megvédeni. Tudatosan építem fel karrieremet, Debrecenből könnyebb továbblépni nyugat felé, mint Tatabányáról.”

A duisburgival ellentétben debreceni részről megerősítették a tárgyalások tényét, azzal a megjegyzéssel, hogy a két klub között még nem született írásos megállapodás. Részben talán azért sem, mert a Duisburg csak a múlt hét végén adta el a BLinduló Galatasaray által is körüludvarolt támadót, Manasseh Ishiakut – az ismét a német bajnokságban játszó 1. FC Kölnnek –, azaz „költőpénzre” várt. A bajnokságban tíz gólt szerző nigériai csatárért kapott kétmillió euróból mindazonáltal nem csupán Kouemahára futja, akiért – ha az orvosi vizsgálaton sem akad fenn – Németországból származó információ szerint 800 ezer eurót (csaknem 200 millió forintot) fizetne a „zebrák” menedzsmentje.

Üzletet kötni ott is tudnak – sőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik